Φασιστικές οι πράξεις των συμμάχων του Τραμπ, λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Οι πράξεις ορισμένων Ρεπουμπλικάνων συμμάχων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνάδουν με τον ορισμό του φασισμού, είπε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι κλίνουν προς τον «ημιφασισμό».

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρη όταν παρουσίαζα τι έχουν κάνει οι Ρεπουμπλικάνοι MAGA και αν δείτε τον ορισμό του φασισμού και σκεφτείτε τι κάνουν όταν επιτίθενται στη δημοκρατία μας. Αυτό είναι. Είναι πολύ σαφές» είπε η Ζαν-Πιερ κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Το αρκτικόλεξο MAGA παραπέμπει στο σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again».

Το έγκυρο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster ορίζει τον φασισμό ως πολιτική ιδεολογία που εξυψώνει το έθνος, συχνά και τη φυλή, πάνω από το άτομο και υποστηρίζει μια αυταρχική διακυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός δικτατορικού ηγέτη, που περιλαμβάνει τη βίαιη καταστολή της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στα σχόλια που έκανε ο Μπάιντεν το βράδυ της Πέμπτης, ότι οι Ρεπουμπλικανοί που συμμάχησαν με τον Τραμπ ασπάστηκαν τη βία και το μίσος και στράφηκαν προς τον «ημιφασισμό», η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών τα χαρακτήρισε «απεχθή».

«Ο Μπάιντεν ανάγκασε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, μετέφερε πόρους από τις εργαζόμενες οικογένειες σε δικηγόρους του Χάρβαρντ και οδήγησε τη χώρα μας σε ύφεση, ενώ οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώνουν το φυσικό αέριο και (τις αγορές προϊόντων) στα παντοπωλεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Νέιθαν Μπραντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: