Fashion Rules: Αυτά τα 4 πράγματα κάνουν κάθε μέρα οι πραγματικά στυλάτες γυναίκες

Δεν έχει σημασία ούτε η ηλικία σου ούτε η δουλειά σου ούτε το πόσα λεφτά ξοδεύεις για την γκαρανταρόμπα σου. Αυτό που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις την δική σου, ιδιαίτερη αίσθηση του στυλ είναι το εξής ένα: να φοράς αυτά που εκφράζουν τον εαυτό σου.
Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Και για αυτό είναι το στοιχείο εκείνο που ξεχωρίζει τις καλοντυμένες γυναίκες. Είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τις τάσεις ή με το πόσο ακριβό είναι ένα κομμάτι. Οι πραγματικά καλοντυμένες γυναίκες είναι εκείνες που γνωρίζουν τι δείχνει καλά στο σώμα τους, ποια χρώματα τις τονίζουν, ποια παπούτσια είναι cool και ταυτόχρονα βολικά για την καθημερινότητά τους και τέλος πάντων, ποιο look ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Έχουν αναπτύξει το δικό τους, αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό στυλ και είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση που τις καθοδηγεί να κάνουν πάντα στυλάτες επιλογές.
Fashion Rules: Αυτά τα 4 πράγματα κάνουν κάθε μέρα οι πραγματικά στυλάτες γυναίκες

Για να αναπτύξεις και εσύ τη δική σου στυλιστική ταυτότητα δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τις 4 παρακάτω συμβουλές.

Μάθε τι ακριβώς βρίσκεται στη ντουλάπα σου

Δες τι έχεις, ποια από αυτά φοράς και ποια έχουν μείνει ακόμα με τις αποδείξεις. Τσέκαρε αν έχεις ελλείψεις σε βασικά κομμάτια και ποια είναι αυτά. Επίσης, μήπως κάποια από τα αγαπημένα σου ρούχα πρέπει να αντικατασταθούν επειδή τα έχεις «πλύνε-βάλε»; Αφού τελειώσεις με αυτή τη δουλειά, κάνε μια λίστα με αυτά που πραγματικά σου λείπουν και μην ξεχάσεις να την πάρεις μαζί σου τη επομένη φορά που θα πας για shopping. Έτσι θα ξέρεις ποιες είναι ακριβώς οι ανάγκες σου και θα μπορέσεις να κατανείμεις καλύτερα το budget σου, π.χ. μία ακριβή αγορά για ένα ρούχο που ξέρεις ότι θα φορέσεις πολλές φορές δεν είναι σπατάλη,

Ντύσου ανάλογα με τον σωματότυπο σου

Το να ντύνεσαι καλά σημαίνει να κάνεις επιλογές που ταιριάζουν με και κολακεύουν το σώμα σου. Κάθε trend δεν ταιριάζει σε όλα τα γυναικεία σώματα. Μην επιμένεις λοιπόν να αγοράσεις ρούχα που δεν σε κολακεύουν επειδή απλώς και μόνο είναι στη μόδα. Να προτιμάς εκείνα τα κομμάτια που σε αναδεικνύουν και κάνε τα σήματα κατατεθέντα του look σου.
Fashion Rules: Αυτά τα 4 πράγματα κάνουν κάθε μέρα οι πραγματικά στυλάτες γυναίκες

Ντύσου κατάλληλα με την περίσταση

Αλλιώς θα πας ντυμένη στο πρώτο ραντεβού, αλλιώς στη δουλειά και αλλιώς στον κυριακάτικό καφέ με τις κολλητές σου. Κάθε περίσταση επιτάσσει και διαφορετικές επιλογές –λογικό δεν είναι; Το να είσαι μη κατάλληλα ντυμένη μερικές φορές είναι το ίδιο αμήχανο με το να φοράς ένας ρούχο που σου είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μεγάλο. Όσο ωραίο και να είναι θα δείχνει παράταιρο πάνω σου εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μην γίνεσαι θύμα των τάσεων

Είναι συναρπαστικό και γοητευτικό να τις ακολουθείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασύρεσαι. Και ναι, πλέον είναι πολύ ευκολο να παρασυρθείς διότι έχεις εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες. Επιδραστικές fashion blogger, καλόγουστα προφίλ στο instagram, χιλιάδες sites που ασχολούνται αποκλειστικά με τη μόδα, είναι μερικές μόνο από τις πηγές που έχεις καθημερινά στη διάθεσή σου για να μάθεις «τι παίζει». Καλό είναι να μαθαίνεις, το κακό είναι ακολουθείς τυφλά. Για να μην παρασυρθείς, προσπάθησε να κάνεις επιλογές που ταιριάζουν με τα γούστα σου, την αισθητική σου και τη ζωή σου και να έχεις στο μυαλό σου ότι όσο εντυπωσιακό και αν δείχνει ένα ρούχο σε ένα editorial μόδας, δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό αν το φορέσεις εσύ –αυτά πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Κάποια ρούχα μας πάνε και άλλα όχι και είναι πολύ πιθανόν σε αυτά που δεν μας πάνε να βρίσκονται και εκείνα που είναι τώρα αυτό που φοράνε όλες. Το σημαντικό είναι να βρεις τις τάσεις που ταιριάζουν με εσένα και κάθε φορά ό,τι νέο βγαίνει να το προσαρμόζεις στο δικό σου στυλ.
Fashion Rules: Αυτά τα 4 πράγματα κάνουν κάθε μέρα οι πραγματικά στυλάτες γυναίκες

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: