Φάρσα με ψεύτικη βόμβα στο αεροσκάφος της Air France

Μια ψεύτικη βόμβα περιείχε το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε την Κυριακή στις τουαλέτες αεροσκάφους της Air France το οποίο εκτελούσε πτήση από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Μομπάσα της Κένυας. Το δέμα αποτελούνταν από χαρτόνι, χαρτιά και ένα χρονοδιακόπτη, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France. Έρευνα ανοίγει η γαλλική Εισαγγελία για το περιστατικό.

O διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους ήταν εσφαλμένος συναγερμός. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτιού και ενός χρονοδιακόπτη» ανέφερε ο ίδιος. Η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Γκαζέ.

Το αεροσκάφος μετέφερε 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος. Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα το αεροπλάνο εκκενώθηκε και έσπευσαν πυροτεχνουργοί για την εξέταση του δέματος. Νωρίτερα την Κυριακή, η αεροπορική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Κένυας είχαν ανακαλύψει εκρηκτικό μηχανισμό εντός του Boeing 777.

«Επιβεβαιώνουμε ότι αεροσκάφος της Air France από τον Μαυρίκιο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi έπειτα από πληροφορίες σχετικά με ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους» επισήμαναν οι αρχές του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε μέσω Facebook.

.imerisia.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: