Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων στη ΔΕΘ

Στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη όπου στο παρελθόν είχαν καταντήσει «ανέκδοτα» ζητήματα όπως το μετρό, οι σήραγγες των Τεμπών και ο ΟΑΣΘ, ο Πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να πει φέτος πως αυτή τη φορά όλα προχωράνε σωστά».

«Κάποια στιγμή, αυτή η συζήτηση για το τι θα εξαγγείλει και τι θα δώσει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει να ενοχλεί τους Θεσσαλονικείς γιατί μας περνούσαν για ιθαγενείς και μας έφερναν χάντρες και καθρεφτάκια μιας και πολλές φορές είχαμε γίνει μάρτυρες εξαγγελιών που ποτέ δεν είχαν υλοποιηθεί για την πόλη μας. Ο Πρωθυπουργός, τη φετινή χρονιά, έχει κάτι διαφορετικό να πει στη Θεσσαλονίκη. Έχει την ευκαιρία να κάνει απολογισμό, κάτι που δεν έκανε ποτέ κανείς έως τώρα», υπογράμμισε ακόμα, τονίζοντας ότι η διάνοιξη των σηράγγων του μετρό έχει ολοκληρωθεί, η Θεσσαλονίκη «έχει πλέον έναν δημόσιο ΟΑΣΘ και νέα επιχείρηση που θα σχεδιάσει τη λειτουργία και του ΟΑΣΘ και του μετρό», στα Τέμπη «περνάμε πλέον από σήραγγες», «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του λιμανιού» και «πολλά άλλα γίνονται και δεν εξαγγέλλονται απλώς».

Όσον αφορά στον ΟΑΣΘ και τη νέα του διοίκηση, ο κ. Φάμελλος είπε πως αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι «να έχουμε όλα τα λεωφορεία στους δρόμους, αυτά τα λεωφορεία να έχουν καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος».

«Η ουσιαστική συζήτηση θα είναι πώς θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό και το προσωπικό στο νέο φορέα παροχής συγκοινωνιακού και μεταφορικού έργου, πώς θα ξεκαθαρίσουμε όλο το περιβάλλον οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης του ΟΑΣΘ και να έχουμε ταυτόχρονα, το 2019, έτοιμο ένα φορέα και για τις αστικές συγκοινωνίες και για το μετρό. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της έκθεσης. Μια Θεσσαλονίκη τελείως διαφορετική από το παρελθόν, που την είχαν καταδικάσει και σε υστέρηση, θα έλεγα, σε σχέση με την Αθήνα οι πολιτικοί της», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: