Φάλαινα επέστρεψε κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει την απίστευτη στιγμή που μία φάλαινα μπελούγκα επιστρέφει ένα κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Ιsa Opdahl έκανε βόλτα με σκάφος φίλων στο λιμάνι Χάμερφεστ της Νορβηγίας την Δευτέρα, όταν κάποια στιγμή της έπεσε το iPhone στη θάλασσα.

Στο βίντεο που ανάρτησε η γυναίκα στον λογαριασμό της στο Instagram φαίνεται η ευγενική φάλαινα να αναδύεται από το νερό έχοντας τη συσκευή μέσα στο στόμα της και να την επιστρέφει στην ιδιοκτήτριά της.

Το εν λόγω βίντεο έγινε αμέσως viral και συγκέντρωσε εκατομμύρια views και κοινοποιήσεις σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ορισμένα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως η φάλαινα αυτή είναι η ίδια με την λευκή μπελούγκα που πριν από μερικές μέρες εντοπίστηκε στα ύδατα της χώρας φορώντας ένα λουρί, πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένη μια κάμερα.

Ειδικοί της θαλάσσιας ζωής είχαν δηλώσει τότε ότι πιθανότατα το ζώο «απέδρασε» από κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο του Ρωσικού Ναυτικού, ενώ ο επιθεωρητής Joergen Ree Wiig της Νορβηγικής Διεύθυνσης Αλιείας είχε αποκαλύψει ότι το «λουρί» της μπελούγκα έφερε τη σήμανση «Εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

Από τη μεριά του, ο Audun Rikardsen, καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας στο Arctic University, είχε εικάσει ότι το θηλαστικό μπορεί να αφέθηκε επίτηδες ελεύθερο. «Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: