Φαίνεται σαν ένα Ελάφι που απολαμβάνει το Φαγητό του, αλλά μόλις Προσέξετε ΤΙ τρώει; Θα Σοκαριστείτε!

Αυτό που ανακάλυψαν οι ιατροδικαστές για τα ελάφια κατά την διάρκεια ενός πειράματος έχει προβληματίσει πολύ κόσμο.

Οι ιατροδικαστές στο Forensic Anthropology Research Facility (FARF) στο San Marcos του Τέξας άφησαν σε μια περιοχή με δέντρα ένα ανθρώπινο σώμα για να ερευνήσουν τι συμβαίνει κατά την διάρκεια και μετά την αποσύνθεση.

Έβαλαν κάμερες ανίχνευσης κίνησης για να καταγράψουν την αποσύνθεση και τυχόν πτωματοφάγα ζώα που μπορεί να άφηναν το σημάδι τους στο ανθρώπινο πτώμα. Περίμεναν να δουν τους συνήθεις υπόπτους, αλεπούδες, γύπες-γαλοπούλες, ρακούν και κογιότ. Αλλά τον Ιανουάριο του 2015, είδαν ένα ελάφι να στέκεται δίπλα στο σκελετό και να μασουλάει ένα ανθρώπινο πλευρό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τους που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Forensic Sciences, αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ελαφιού να προσπαθεί να φάει ανθρώπινα οστά. Παρ’όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που ελάφι παρεκκλίνει από την χορτοφαγική του δίαιτα, είναι σίγουρα η πρώτη φορά που καταγράφεται να τρώει ανθρώπινα υπολείμματα. Έχουμε δει ελάφια να τρώνε ψάρια, νυχτερίδες, ακόμα και νεκρούς λαγούς.

Το Popular Science αναφέρει ότι τα ελάφια και άλλα φυτοφάγα ζώα τρώνε περιστασιακά κρέας για να πάρουν τα μεταλλικά στοιχεία που δεν μπορούν να βρουν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει τους ιατροδικαστές σε μελλοντικές έρευνες σχετικά με πτώματα που έχουν αλλοιωθεί από πτωματοφάγα ζώα. Πλέον μπορούν να προσθέσουν και τα ελάφια στη λίστα.

Η έρευνα εξηγεί ότι τα ελάφια, σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα ζώα, ψάχνουν για ξερά οστά ζώων που έχουν αποσυντεθεί. Προκαλούν την περισσότερη ζημιά στην άκρη του οστού, κάνοντας κινήσεις ζιγκ ζαγκ με τα σαγόνια τους και αφήνοντας γραμμές πάνω στο οστό.

Η γνώση ότι αυτά τα σημάδια προέρχονται από οστά ελαφιών μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας κατακρεουργημένης σκηνής εγκλήματος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – όσο τρέφονται καλά, μπορείτε άνετα να τα χαϊδεύετε στον ζωολογικό κήπο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: