F1: O S. Perez ξεκινάει πρώτος στον 5ο αγώνα της χρονιάς στο Miami

Σε μισή ώρα από τώρα (21.00) ξεκινάει το Grand Prix στην πίστα στο Miami International Autodrome. Ο Charles Leclerc χθες στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έκανε το πιο όμορφο δώρο στον Μεξικανό. Μόλις ένα λεπτό και 36 δευτερόλεπτα πριν λήξει το τρίτο σκέλος των δοκιμών, βγήκε από την πίστα και έπεσε πάνω στα προστατευτικά με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία.

Τα προγνωστικά στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έφεραν τον Verstappen και τον Leclerc στην πρώτη θέση. Όλα παίζονταν σε χρόνους μικρότερους του ενός δευτερολέπτου. Ο Μονεγάσκος πίεσε περισσότερο από όσο έπρεπε και 1.36 δευτερόλεπτα πριν μηδενισθεί το χρονόμετρο κατέληξε στα προστατευτικά. Μετά από αυτή την έξοδο βγήκε κόκκινη σημαία και κανένας άλλος πιλότος δεν μπόρεσε να κάνει μια τελευταία  προσπάθεια.

Το δώρο του Leclerc ήταν καταπληκτικό για τον Μεξικανό που πανηγύρισε λέγοντας αρκετές φορές «Gracias Charles». Αντίθετα ο Ολλανδός θα ξεκινήσει από την 9η θέση κάτι που δεν τον ευχαριστεί ιδιαίτερα. Όχι γιατί θα έχει μπροστά του τον Leclerc αλλά γιατί σε περίπτωση που κερδίσει ο Perez μπαίνει μπροστά στη βαθμολογία. Πριν το σημερινό αγώνα η βαθμολογία είναι :

Συνήθως οι οδηγοί της F1 στο τρίτο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών κάνουν μια γρήγορη προσπάθεια και στη συνέχεια περιμένουν να τα δώσουν όλα στα τελευταία δύο λεπτά. Ο Verstappen αυτό δεν το έκανε. Ίσως δεν περίμενε να κάνει λάθος ο Μονεγάσκος. Όμως αυτά έχουν οι αγώνες. Υπάρχουν και τα απρόοπτα. Η έξοδος του Leclerc έφερε την κόκκινη σημαία και σήμανε το τέλος των προσπαθειών.

Πίσω από τον Perez ακολουθούν οι Fernando Alonso (Aston Martin), Carlos Sainz (Ferrari) και Kevin Magnussen (Haas).

Πως ξεκινούν σήμερα τα μονοθέσια:

Η πίστα στο Miami International Autodrome έχει συνολικό μήκος 5.412 km. Οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 57 γύρους και θα καλύψουν συνολικά 308.326 km

Τον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 15.30 ώρα Αμερικής ( 21.00 ώρα Ελλάδος) μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το ελεύθερο κανάλι του Ant1 και από τα συνδρομητικά Ant1+ και το F1 TV.

F1: O S. Perez ξεκινάει πρώτος στον 5ο αγώνα της χρονιάς στο Miami gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: