F1: O Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στο Πριγκιπάτο του Μονακό

Ο Ολλανδός Max Verstappen στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά για +0.084 του δευτερολέπτου κέρδισε από τον Fernando Alonso την pole position και σήμερα ξεκινάει από την πρώτη θέση του grip.

Μπορεί ο Verstappen να πήρε την Pole Position -ήταν η 23η στην καριέρα του- αλλά οι θεατές αποθέωσαν τον γερόλυκο της Aston Martin που έγραψε ιστορία στο Monte Carlo. O Verstappen έκανε χρόνο 1.11.365 και η διαφορά με τον Alonso ήταν +0.084 του δευτερολέπτου. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Leclerc (+0.106). Ο Μονεγάσκος στο Q3 πετούσε στην κυριολεξία.


Max και Fernando τα λένε μετά την καρό σημαία στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά

Μπορεί το Grand prix στο Monaco να μην ενδείκνυται για προσπεράσεις και οι ταχύτητες να είναι σχετικά μικρές ωστόσο αναμένεται να έχουμε έναν καλό αγώνα. Ο καιρός είναι συννεφιασμένος και οι μετεωρολόγοι δίνουν ένα 10% πιθανότητες να βρέξει. Αν πάντως βρέξει αλλάζει όλη η στρατηγική των ομάδων.

Η ιστορία έχει δείξει ότι στο Grand Prix στο Πριγκιπάτο του Μονακό όποιος ξεκινάει πρώτος τερματίζει και πρώτος. Φυσικά αν όλα πάνε καλά. Γιατί αν ο πρώτος έχει μια μικρή επαφή με τις μπαριέρες στους στενούς για αγώνα της F1 δρόμους της γαλλικής Ριβιέρας οι ισορροπίες αλλάζουν. Η αν σε ένα pit stop καθυστερήσει να γίνει μια αλλαγή ελαστικών, αλλάζει και η σειρά. Το σημαντικό είναι ότι ο χώρος για προσπέραση είναι ελάχιστος.

Οι διαφορές στους χρόνους είναι τις περισσότερες φορές κάτω από δευτερόλεπτο. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 3,337 (Km) και υπάρχει έναν μόνο DRS. Οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 78 γύρους -κάθε γύρος έχει 19 στροφές- και θα καλύψουν 260.286 Km.

Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν και χιλιάδες celebrities που μέχρι χθες βρίσκονταν στις Κάννες για το 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η σειρά εκκίνησης

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την στις 16.00 μμ. Όλη η αγωνιστική δράση θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι του Ant1 Plus καθώς επίσης και από το επίσης συνδρομητικό F1 TV και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.

 

 

F1: O Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στο Πριγκιπάτο του Μονακό gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: