Έχουμε… aGreekment: Τι δήλωσαν Τουσκ, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ

Έχουμε... aGreekment: Τι δήλωσαν Τουσκ, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ

Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα (ή «agreekment», όπως ανέφερε χαριτολογώντας) στη Σύνοδο Κορυφής, μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου.

Όπως ανέφερε ο Τουσκ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων για τη χάραξη ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως για να προχωρήσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί από αρκετά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό.

Σημείωσε πάντως ότι με τη συμφωνία αυτή αποφεύγονται οι αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και κοινωνικές συνέπειες μίας ρήξης.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έκανε λόγο για μία «επίπονη συμφωνία», εστιάζοντας στο ζήτημα της ενίσχυσης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα ύψους 35 δις για τον σκοπό αυτό που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως στη συμφωνία περιλαμβάνεται η ενός ταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία (δεν ανέφερε τι αξίας) προκειμένου να μειωθεί το χρέος και να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ, η θα πρέπει τώρα να περάσει από τη μέχρι την Τετάρτη όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου κατόπιν να περάσει και από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια η έγκριση της συμφωνίας.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: