Έχεις «μεσογειακή» σιλουέτα; Ακολούθα αυτές τις συμβουλές στιλ και η περιφέρειά σου δεν θα αποτελεί πρόβλημα πια

Το μόνιμο πρόβλημα πολλών Ελληνίδων με την κλασική «μεσογειακή» σιλουέτα είναι η «ανοιχτή» περιφέρεια ή τα λεγόμενα «ψωμάκια», παρά τις διαβεβαιώσεις των αντρών ότι, όχι μόνο δεν τους ενοχλούν, αλλά τα βρίσκουν και απίστευτα sexy. Για να τα «κρύψετε» , δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να περάσετε ώρες στο γυμναστήριο ή να ξοδέψετε χρήματα σε ειδικές, αδυνατιστικές κρέμες. Με λίγα «έξυπνα», στιλιστικά τρικ θα μπορέσετε να καμουφλάρετε τα «πιασίματά» σας και να τα μετατρέψετε σε αισθησιακές καμπύλες.

Γενικές συμβουλές

1. Φροντίστε το σύνολο που φοράτε να είναι συμμετρικό

Αν, για παράδειγμα, επιλέξετε ένα φαρδύ παντελόνι, φορέστε το με ένα στενό πουκάμισο ενώ, αντίθετα, αν προτιμήσετε ένα στενό τζιν, συνδυάστε το με μία φαρδιά μπλούζα.

2. Φορέστε τα σωστά χρώματα

Τα σκούρα χρώματα πάντα αδυνατίζουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε μόνο μαύρο. Προτιμήστε το καφέ, το λαδί, το μωβ και άλλες σκούρες αποχρώσεις που θα κρύψουν «μαγικά» κάποιους πόντους από την περιφέρειά σας.

Βάλτε έντονα χρώματα σε μπλούζες!

3. Προτιμήστε τα καλσόν και τα εσώρουχα που αδυνατίζουν

Επιλεξτε λαστέξ, κορμάκια ή καλσόν που «μαζεύουν» αισθητά το σώμα και αφαιρούν πόντους από την περιφέρεια.

Στιλιστικές συμβουλές

Ψηλοκάβαλα παντελόνια

Εκτός του ότι τα ψηλοκάβαλα παντελόνια είναι και πάλι στη μόδα, κολακεύουν απίστευτα τις πιο «γεμάτες» σιλουέτες. Το τρικ τους συνίσταται στο ότι δεν «χωρίζουν» άχαρα τους γοφούς και την μέση, με αποτέλεσμα να κρύβουν επαρκώς τα προβληματικά σημεία και να δίνουν μία πιο θηλυκή και κομψή γραμμή στη σιλουέτα σας.

Ριχτές ζακέτες ή σακάκια

Οι μακριές ζακέτες , εκτός του ότι είναι ένα πολύ βολικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, αποτελούν και την ιδανική λύση για να καμουφλάρετε τα «ψωμάκια». Ταιριάζουν απόλυτα με στενά παντελόνια και τακούνια, που θα σας κάνουν να φαίνεστε ψιλόλιγνη και αρκετά αδυνατισμένη.

Φούστες σε γραμμή Α ή balloon

Οι φούστες σε ίσια γραμμή τονίζουν τα προβληματικά σημεία, δηλαδή την περιοχή γύρω από το στομάχι και τους γλουτούς. Γι” αυτό, προτιμήστε φούστες σε γραμμή Α ή balloon, οι οποίες «προκαλούν» το μάτι να πέφτει πάνω στον όγκο τους και όχι στα σημεία που θέλετε να κρύψετε. Εκτός αυτού, αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα 60s look!

Τζιν καμπάνα

Η μόδα ανακυκλώνεται, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση μάς συμφέρει. Γυρίστε τον χρόνο πίσω στιλιστικά και ψάξτε στην ντουλάπα της μαμάς σας για το τζιν καμπάνα που φορούσε δεκαετίες πριν. Ο όγκος που δημιουργείται στο κάτω μέρος του παντελονιού τραβάει εκεί τα βλέμματα και η περιφέρεια γίνεται… αόρατη!

Μονόχρωμα φορέματα-φάκελοι

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, ίσως έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τι θα φορέσετε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και την πρωτοχρονιάτικη έξοδο. Η ιδανική λύση για μία γυναίκα με ανοιχτή λεκάνη είναι τα φορέματα-φάκελοι ή αλλιώς κρουαζέ, που σχεδόν «αυτόματα» αδυνατίζουν. Τα συγκεκριμένα φορέματα δίνουν την αίσθηση πως τα πόδια είναι ψηλότερα, ενώ το βλέμμα πέφτει κατευθείαν στο μπούστο και οι γοφοί «κρύβονται»!

Μακριά πανοφόρια με μεγάλο πέτο

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, προτιμήστε παλτό και καπαρντίνες με μεγάλο πέτο. Ο όγκος τους θα δημιουργήσει μία συμμετρία με το κάτω μέρος του σώματος, και θα σας δώσει ένα αριστοκρατικό στυλ!

Ζώνες πάνω από τη μέση

Αν φορέσετε σωστά τη ζώνη, όχι μόνο δεν θα τονίσει τα προβληματικά σημεία, αλλά θα καταφέρει να τα κρύψει «έξυπνα». Το τρικ είναι να προτιμάτε φαρδιές και μεγάλες ζώνες που θα βάζετε πάνω από τη μέση, χωρίς να τονίζετε την περιφέρεια.

Midi φορέματα με σχέδια

Επειδή πολλές φορές οι μονοχρωμίες κουράζουν, κάντε τη διαφορά στο στυλ σας, επιλέγοντας midi φορέματα σε ανοιχτή γραμμή με σχέδια. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μαύρο οπάκ καλσόν για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι, θα αναδείξετε τα πόδια σας και τα prints θα καλύψουν τις ατέλειες που θέλετε να κρύψετε.

Αξεσουάρ και μεγάλες τσάντες

Όσο περίεργο και αν φαντάζει, ένα μακρύ, ογκώδες κολιέ πάνω από μία μονόχρωμη μπλούζα ή ένα όμορφο φουλάρι θα σας… αδυνατίσει, κι αυτό γιατί θα «τραβήξει» τα βλέμματα από την περιφέρεια στο πάνω μέρος του σώματός σας. Το ίδιο ισχύει και για τις τσάντες. Αποφύγετε τα μικρά τσαντάκια ή τους φακέλους και προτιμήστε μεγάλες, στυλάτες τσάντες που θα κρύψουν ένα μέρος του σώματός σας με τον όγκο τους!

staxtopouta.gr

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: