Έχεις δεσμό αλλά εκείνος επιμένει να σε πολιορκεί; Τι κάνεις;

Tο είπες, το ξεκαθάρισες, (του) το έστειλες σε μήνυμα, έκλεισες τηλέφωνα κατάμουτρα, πιο σαφής δεν γινόταν να υπάρξεις, έχεις (του είπες), δεν γίνεται, δεν μπορείς, είναι κακό το timing (του είπες), αλλά εκείνος εκεί, επιμένει!

Αν ακόμη σκέφτεσαι «γιατί, άραγε;» δύο περιπτώσεις ισχύουν για εσένα: ή είσαι – συγνώμη, κιόλας – τελείως στον κόσμο σου ή μάλλον δεν ξέρεις και τόσο καλά τον εαυτό σου. Διαβάστε παρακάτω…

Διότι, στις σχέσεις ισχύει ο εξής απλώς κανόνας: ότι παραμένει άρρητο, ότι δεν λέμε κατηγορηματικά και με σαφήνεια, αφήνει ερωτήματα να πλανώνται στον αέρα μέχρι που να απαντηθούν. Πράγμα που σημαίνει, ότι, αν δεν έχεις πει ξεκάθαρα «όχι» στο φλερτ και την πολιορκία του και αν ο τύπος δεν είναι κάποιος ψυχοπαθής stalker που σε κυνηγάει χωρίς να θέλεις, κάποια «πόρτα» έχεις αφήσει ανοιχτή.

Το θέμα είναι το γιατί εσύ επιλέγεις να αφήνεις περιθώρια για ένα τόσο επίμονο φλερτ… Αν ανήκεις στην κατηγορία που αναφέραμε πιο πάνω (κοινώς, είσαι στον κόσμο σου και μεταξύ μας, καλά κάνεις) μη συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω. Αν, όμως, όλο αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία – σε ποιαν δεν αρέσει το φλερτ; -, αν ο τύπος γενικώς είναι ωραίος και αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται τι θα γινόταν, αν υπέκυπτες σ’ εκείνη την πρόταση για καφέ, τότε πρέπει να… μιλήσουμε.

Ωραία, λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι τελικά παίρνεις την απόφαση και του απαντάς θετικά. Πρέπει να γνωρίζεις και τα «υπέρ» και τα «κατά» μίας τέτοιας εξόδου, ειδικά αν – όπως είπαμε – έχεις δεσμό.

ΥΠΕΡ – Γιατί να πεις «ναι» σε μία τέτοιου είδους «πολιορκία»

1. Διότι ένας καφές είναι ένας καφές. Τόσο απλό. Και διότι από αυτόν τον καφέ, μπορείς να καταλάβεις πολύ περισσότερα για εκείνον, απ’ ό,τι θα μπορούσες με μηνυματάκια, σημειωματάκια και αποσπασματικές κουβέντες και γελάκια στα τηλέφωνα που του ‘κλεινες στα μούτρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

2. Διότι θα σε «ανανεώσει» και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και… ενέργεια. Καλή η μόνιμη σχέση και όλα τα επίσης καλά που τη συνοδεύουν, αλλά τίποτα δεν είναι πιο «ανεβαστικό» από το να ξέρεις ότι σε θέλουν, ότι εξακολουθείς να μετράς ως γυναίκα, ότι δεν είσαι αδιάφορη.

3. Διότι – ειδικά στην περίπτωση που η σχέση σου έχει «βαλτώσει» — είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις το «πόσο» αυτού του «βαλτώματος» και να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο και φρέσκα πρόσωπα.

4. Διότι, αν δεν είπες «όχι» εξαρχής και ο λόγος δεν ήταν η υπερβολική σου ευγένεια, κάτι σε ελκύει στον συγκεκριμένο άνθρωπο και είτε το καταπιέζεις είτε φοβάσαι τις αντιδράσεις σου. Σε κάθε περίπτωση, όταν αφήνουμε ανοιχτά «παράθυρα», κάτι δεν πηγαίνει πολύ καλά στις σχέσεις μας, γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να εξετάσεις τι είναι αυτό που δεν σε καλύπτει στη δική σου σχέση.

ΚΑΤΑ – Να γιατί δεν πρέπει να συνεχίσεις, αυτό που σκέφτεσαι να αρχίσεις.

1. Διότι, η φιλαρέσκεια και η ματαιοδοξία θέλουν ένα «τσικ» για να κάνουν «χοντρή» ζημιά στη σχέση σου. Αν, μάλιστα, το κίνητρο σου για να υποκύψεις σε μία τέτοια πολιορκία δεν είναι το… «βάλτωμα» που λέγαμε πιο πάνω, αν περνάς μια χαρά με τον δεσμό σου, αλλά απλώς σε τρώει η… περιέργεια, απλώς μην το κάνεις.

2. Διότι, τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα. Και πολύ σύντομα μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση και με μία αρκετά πειστική δικαιολογία, εκτός κι αν καταφύγεις στα γνωστά ψεματάκια τύπου «ήταν επαγγελματικό ραντεβού», τα οποία, μεταξύ μας, δύσκολα πείθουν.

3. Διότι, ο ένας καφές θα φέρει τον άλλο. Και ο… άλλος καφές, θα φέρει φαγητό και ποτό και ας μη συνεχίσουμε καλύτερα. Το θέμα δεν είναι πόσους καφέδες αντέχεις να πιεις, αλλά το να έχεις ξεκαθαρίσει γιατί τους πίνεις και μέχρι που το έχεις σκοπό να φτάσεις. Αν δεν είσαι του «δίπορτου», είναι καλύτερα να παραγγείλεις μία πορτοκαλάδα από το café της γειτονιάς σου και να κόψεις τους… καφέδες, πριν επεκταθείς και εκτεθείς.

4. Διότι, ακόμη κι αν αποφάσισες ότι δεν σου αρέσει τελικά και κακώς τον ήπιες τον (αναθεματισμένο) τον καφέ, θα πρέπει – από εδώ και μετά – να επιστρατεύσεις το πιο κατηγορηματικό σου «όχι» σε ένα φλερτ που ήταν επίμονο, πολύ πριν εσύ κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση ή δώσεις το «σήμα» για συνέχεια.

Και κάτι για τον δρόμο: οποιαδήποτε κι από τις δύο περιπτώσεις κι αν επιλέξεις, προς Θεού, μη σε πιάσουν τα ενοχικά σου και οι κρίσεις ειλικρίνειας προς τον σύντροφο σου. Δεν μιλάμε ποτέ (ποτέ, όμως) για τις κατακτήσεις μας και δεν δημιουργούμε, με υπόνοιες και μισόλογα, κλίμα που μπορεί να δυναμιτίσει την καλή μας σχέση και την επικοινωνία εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει. Αν – λέμε, αν – κάτι πρέπει να ειπωθεί (σε περίπτωση που τα μηνύματα του άλλου γίνουν αντιληπτά, για παράδειγμα), λέμε κάτι γενικόλογο, με ψυχρό ύφος που να δείχνει μηδενικό ενδιαφέρον για τη θύελλα που η… γοητεία μας ξεσήκωσε. Ούτε λέξη παραπάνω!

sxeseis

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: