Έχει Διχάσει το διαδίκτυο: Μαμά βάζει τον 6χρονο Γιο της να Κάνει δουλειές στο Σπίτι τα σχόλια παίρνουν Φωτιά! Ποια η Γνώμη σας;



Ως γονείς, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτόμαστε ενώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Υπάρχουν τόσες πολλές έρευνες, μελέτες και απόψεις που είναι πολύ εύκολο να χαθείς.

Εάν τα προσέχουμε υπερβολικά, θα καταλήξουν να είναι άχρηστα και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες; Εάν δεν τα προσέχουμε αρκετά θα γίνουν ψυχοπαθείς; Ποια ηλικία είναι καλή για να μάθουν τι σημαίνει σεβασμός και αποδοχή;

Μία μητέρα βάζει στο 6χρονο αγόρι της να κάνει μικροδουλειές για να του μάθει ένα πολύ σημαντικό μάθημα.

Γνωρίστε την Nikkole Paulun.

Είναι μία 23χρονη μητέρα δύο παιδιών από το Michigan που έμεινε έγκυος όταν ήταν μόλις 16.

Πρόσφατα, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε αμέσως viral. Στην ανάρτησή της εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει στον γιο της, Lyle, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Πήρε σχεδόν 150,000 likes και περίπου 60,000 κοινοποιήσεις. Τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά. Αλλά όχι όλα…

Δεν τους ενόχλησε το ότι προσπάθησε να καταρρίψει τα φυλετικά στερεότυπα, αλλά το ότι φαίνεται να αντιμετωπίζει τα παιδιά της σαν σκλάβους.

Άλλοι παίρνουν το μέρος της ανεβάζοντας και εκείνοι φωτογραφίες με τα παιδιά τους να κάνουν δουλειές του σπιτιού.

Η αντίδραση του κόσμου όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που εντελώς άγνωστοι τύποι στο Facebook σκέφτηκαν πως δεν χρειάζεται να δώσουν μία συμβουλή για το μεγάλωμα των παιδιών μας;

Δεν μας φαίνεται πως το μόνο που κάνουν είναι να καθαρίζουν. Το προφίλ της Nikkole είναι γεμάτο με οικογνειακές φωτογραφίες ενώ περνούν χρόνο όλοι μαζί.

Πράγματι, σχολίασε τη δική της ανάρτηση με μία φωτογραφία που φαίνεται ο γιος της να χαλαρώνει ενώ παίζει βιντεοπαιχνίδια.



Σίγουρα παίρνει πολύ αγάπη.

Δεν θέλει όμως να τα κακομάθει. Θέλει να γίνουν ανεξάρτητοι ενήλικες που θα καταλαβαίνουν πως υπάρχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Θέλει να τους δώσει να καταλάβουν πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μια γυναικεία δουλειά. “Είναι πολύ σημαντικό οι άντρες να έχουν τις δεξιότητες για να βοηθούν στο σπίτι.”

Δεν απολογείται για τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της και κυρίως τον γιο της. Δεν του φέρεται σαν ένα μικρό αγόρι – τον αντιμετωπίζει σαν έναν μικρό άντρα. Και δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις για τις επιλογές της. Είναι η μητέρα του. Αυτό που θέλει όμως να μοιραστεί είναι οι δυσκολίες που πέρασε όντας έφηβη μητέρα.

Είναι κακό να θες από το παιδί σου να βοηθήσει;




Originally posted 2016-11-03 19:36:51.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: