Έχει ακόμα την κάρτα του Κομμουνιστικού Κόμματος!

Αρκετά μαλακός και μάλλον με νοσταλγική διάθεση για το κομμουνιστικό παρελθόν της Ρωσίας εμφανίστηκε σε σημερινή του ομιλία στην Σεβαστούπολη ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα για να πείσει όσους τον παρακολουθούσαν υποστήριξε ότι έχει κρατήσει την κάρτα του μέλους του Κόμματος, λέγοντας ότι «δεν την έχω πετάξει, ούτε την έχω κάψει, βρίσκεται κάπου στο σπίτι μου».

Ο Πούτιν, ένας πρώην πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία, και γέννημα θρέμα του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ρωσία, θέλησε με αυτό τον τρόπο να «κολακέψει» κάποιους πιο ηλικιωμένους Ρώσους, οι οποίο κρατούν και αυτοί τις κάρτες τους (κάποτε κάτι που άνοιγε όλες τις «πόρτες» στην Ρωσία) εκμεταλλευόμενος την νοσταλγία τους για εκείνες τις εποχές.

«Δεν ήμουν μέλος του κόμματος από ανάγκη. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν από ιδεολογία κομμουνιστής, αλλά υπηρέτησα το «ένοπλο» κομμάτι του κόμματος» δήλωσε στην ομιλία του ο Πούτιν, ο οποίος έχει επαναφέρει αρκετές από τις παραδοσιακές Σοβιετικές αρχές κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του στην σύγχρονη Ρωσία. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που λέει ότι «του αρέσουν οι ιδέες του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού», οι οποίες όπως υποστηρίζει «μοιάζουν αρκετά με την Βίβλο. «Ήταν καλές ιδέες, έστω και αν δεν εφαρμόστηκαν σωστά από τους Σοβετικούς ηγέτες» έχει υποστηρίξει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Πούτιν συχνά πυκνά κλείνει το μάτι στο δυναμικό κίνημα των παλαιών κομμουνιστών που υπάρχει στην χώρα, μην διστάζοντας να τα βάζει και με τον Λένιν, τον οποίον κατηγορεί ότι ήταν μία ατομική βόμβα, που οδήγησε στην καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης. Μάλιστα ο ίδιος ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 ως «τραγωδία».

Πηγή: protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: