Εύβοια: Στους 11 οι διασωθέντες από το ναυάγιο στο στενό Καφηρέα – Δείτε βίντεο

Σώος εντοπίστηκε ένας ακόμα εκ των αγνοουμένων αλλοδαπών στην περιοχή ερευνών στενού Καφηρέα. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην περιοχή Μπουρού και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών συνεχίζονται, από το πρωί όταν και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε μέσω του 112 για σκάφος που κινδύνευε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Ανδρο.

Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλλεξε εννέα αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα “ΜΑΝΔΗΛΟΥ” στενού Καφηρέα, ενώ το απόγευμα διασώθηκε ακόμα ένας.

Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περί τα 68 άτομα σε Ι/Φ σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της ως άνω βραχονησίδας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: