Ευρωβαρόμετρο: Πιο απαισιόδοξοι οι Έλληνες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, παρόλο που λιγότεροι Έλληνες από τον μέσο όρο στην ΕΕ αντιμετωπίζουν θετικά την συμμετοχή στην ΕΕ, στις περισσότερες πολιτικές ζητούν μεγαλύτερη εμπλοκή της.

Συγκεκριμένα, το 34% των Ελλήνων θεωρούν ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι κάτι καλό, ενώ 32% κάτι κακό. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57% και 26%. Παράλληλα, στους περισσότερους τομείς πολιτικής, οι Έλληνες θέλουν την ΕΕ να παρεμβαίνει πιο πολύ και μάλιστα σε ποσοστά μεγαλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι η φωνή του μετράει λιγότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ενώ δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι από τους άλλους Ευρωπαίους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με μηδενικό ποσοστό να καταγράφεται στην άποψη «επιστρέφουμε ήδη στην ανάπτυξη».

«Τα ευρήματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης το 2007, πολύ ενθαρρυντικά. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν η ΕΕ να απαντά με μία φωνή στους πολύ έντονους φόβους τους για τις πρόσφατες διεθνείς αναταραχές που έχουν καταστήσει τον κόσμο αβέβαιο και πιο επικίνδυνο. Εναπόκειται σε εμάς, τους πολιτικούς ηγέτες, να τους δείξουμε ότι έχουν δίκιο. Πρέπει λοιπόν να τους πείσουμε μέσα από την καθημερινή μας δουλειά και τις αποφάσεις μας, ότι η Ένωση μπορεί να προστατεύσει και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: