Έβρος: Δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων μεταναστών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δύο αστυνομικοί, για εμπλοκή τους σε κύκλωμα που διευκόλυνε συστηματικά την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα, μέσω της παρέβριας περιοχής, και την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Να αναφέρουμε ότι η υπόθεση ήρθε στο φως από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μετά από πολύμηνη έρευνα. Αποτέλεσμά της ήταν να συλληφθούν την Πέμπτη ιδιώτης και οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε τοπική Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης.

Η δράση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία. Ήταν αυτός που, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης συλληφθείς, καθοδηγούσε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Έναντι αμοιβής, ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε την πληροφόρηση από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι, λόγω της ιδιότητάς τους και της απασχόλησης τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης, είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού κι επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.

Σε έρευνες στα σπίτια, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρονικές συσκευές tablet και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), 29 συσκευές κινητών τηλεφώνων και τρεις κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, οκτώ κάρτες SIM και τέσσερις φορητές μονάδες αποθήκευσης, 21 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, 18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, δύο κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί πομποδέκτες, φορητός ασύρματος και επιτραπέζιος πομποδέκτης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κλπ.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: