Ευρωπαίος αξιωματούχος: Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος με ή χωρίς το ΔΝΤ

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Τύπο στις Βρυξέλλες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το Σάββατο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, δηλώνοντας βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ΔΝΤ, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε “κρίσιμες” μέρες, καθώς τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη της απόφασης για την ενεργοποίηση του προγράμματός του με την Ελλάδα είναι στενά. «Εργαζόμαστε προκειμένου να καταστήσουμε την ενεργοποίηση του προγράμματος εφικτή. Όπως είναι γνωστό αυτό εξαρτάται από τα μέτρα για το χρέος. Θα έχουμε μια πιο ουσιώδη συζήτηση για το χρέος την Πέμπτη και θα δούμε», είπε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση παραμένει σημαντική για την «αξιοπιστία» της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ενώ διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει και στη μεταμνημονική περίοδο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι αποφάσεις για το χρέος λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ, ο αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου και απέκλεισε όποια άλλη εξέλιξη.

oikonomia

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: