Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εσφαλμένα νομίζουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτό το Eurogroup

Την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης, μία επί της αρχής συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και περισσότερη σαφήνεια στα μέτρα για την ελάφρυνσης του χρέους του Μαΐου 2016 θα πρέπει να περιμένει η Αθήνα από το Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναμένει τίποτα περισσότερο, προσθέτοντας ότι ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να φτάσουν σε μία κοινή ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το Ταμείο  μπορεί να «είναι ενθουσιώδες για το πρόγραμμα και τις πολιτικές του», όμως οι συζητήσεις, ώστε να έχουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ την ίδια ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, συνεχίζονται και, εάν δεν τα βρουν την Πέμπτη, «τότε το ΔΝΤ θα προτείνει ένα πρόγραμμα επί της αρχής και θα εκταμιεύσει αργότερα».

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο, τα μέτρα του 2018 θα αποφασιστούν τελειωτικά μόνο στο τέλος του προγράμματος, ενώ τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα συζητηθούν μόνο στο μέλλον και μόνο εάν κριθεί απαραίτητο. «Υπάρχουν αρκετοί, στον Τύπο κυρίως, που νομίζουν εσφαλμένα ακόμα, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτό το Εurogroup. Ελπίζω ότι δεν βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο και αυτή την πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: