«Ευρωπαία Ανακρίτρια» η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα

Σε αυτήν θα διαβιβάζονται πλέον μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες που έχουν χειριστεί οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς

Η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα ορίσθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου της Αθήνας ως η πρώτη ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος. Η κυρία Σαλάππα προτάθηκε για τη θέση της ανακρίτριας ευρωπαϊκών υποθέσεων (σύμφωνα με το Νόμο 4786/ 2021 και τον Κανονισμό της Ε.Ε 2017/1939) από την προϊσταμένη του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών Γεωργία Σταμάτη και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους της.

Στην «Ευρωπαία Ανακρίτρια» θα διαβιβάζονται πλέον μετά την άσκηση ποινικής δίωξης δικογραφίες που έχουν χειριστεί οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν οριστεί με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, και ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν σε απάτες με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίες, χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν δαπάνες, προμήθειες και επιχορηγήσεις.

Η κυρία Σαλάππα, η οποία υπηρετεί ως τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, έχει πολυετή εμπειρία στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία ενώ αργότερα με απόφαση του τότε προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Γεωργουλέα ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον σημερινό Εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη. Η νέα «Ευρωπαία Ανακρίτρια» έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά).

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: