Έβγαλε στο «σφυρί» θρησκευτικά είδη μεγάλης αξίας

O 59χρονος είχε αναρτήσει αγγελία στο Ίντερνετ περιμένοντας προσφορές 

Ούτε ιερό, ούτε όσιο είχε ένας 59χρονος Έλληνας, ο οποίος σκόπευε να βγάλει στο «σφυρί» πλήθος εκκλησιαστικών κειμηλίων που είχε στην κατοχή του και μάλιστα είχε αναρτήσει αγγελία στο Ίντερνετ περιμένοντας προσφορές από υποψήφιους αγοραστές! Όμως, για κακή του τύχη, την είδαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας.

Μόλις εντόπισαν το σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα και διαπίστωσαν ότι στα δωμάτια και σε έναν αποθηκευτικό χώρο ήταν κρυμμένα εκκλησιαστικές εικόνες, βημόθυρα, σταυροί, κηροπήγια, κηροστάτες και ένα Άγιο δισκοπότηρο που, σύμφωνα με εκτίμηση των ειδικών της Εφορείας Αρχαιοτήτων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και εκτιμάται ότι ανήκουν στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο και έχουν ιστορική αξία.


Τα κειμήλια, η προέλευση των οποίων παραμένει άγνωστη προς το παρόν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση και αξιολόγηση, ενώ ο πωλητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: