Έβαλε αγγελία για να βρει… πρωθυπουργό!

Αγγελία για να βρεθεί… πρωθυπουργός δημοσίευσε ένας πολίτης στην Κροατία, διακωμωδώντας το γεγονός πως σχεδόν ένα μήνα τις εκλογές, δεν διαφαίνεται λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι βουλευτικές εκλογές που έγιναν στις 22 Νοεμβρίου δεν εξασφάλισαν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα και παρά τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ του κεντροδεξιού HDZ, των σοσιαλιστών του SDP και του κινήματος πολιτών «Most»,  το αδιέξοδο και οι ίντριγκες μεταξύ των βασικών πολιτικών παραγόντων εντείνουν το αίσθημα αβεβαιότητας στην κοινή γνώμη.

Με αυτά τα δεδομένα, ένας πολίτης σκέφτηκε έναν εναλλακτικό τρόπο για να βρεθεί πρωθυπουργός, αναρτώντας μία αγγελία σε δημοφιλή ιστότοπο της χώρας.

Ως εργοδότης εμφανίζεται η «Δημοκρατία της Κροατίας» ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τελειώσει τουλάχιστον δημοτικό, να μην ανήκουν σε κανένα κόμμα, να μιλούν αγγλικά και να… αντέχουν την φωτογράφιση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην περιγραφή του έργου του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σχηματίζει κυβέρνηση, δίνει υποσχέσεις, αλλάζει υπουργούς όποτε θέλει, αντιγράφει οικονομικά προγράμματα από άλλες χώρες, υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα από την γειτονική Σλοβενία, διορίζει φίλους και συγγενείς στο δημόσιο και φωτογραφίζεται με τους πολίτες.

Στις διευκολύνσεις που παρέχονται στο πρωθυπουργό περιλαμβάνονται η χρήση υπηρεσιακού αεροπλάνου, πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, σωματοφύλακες, πρόσβαση στα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, πλειάδα υπαλλήλων στους οποίους θα… χρεώνονται τα λάθη και δυνατότητα μεταπήδησης μελλοντικά στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Μπορεί να μην έγινε γνωστό αν και πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του πρωθυπουργού, ωστόσο η αγγελία έκανε τον γύρο της χώρας και όχι μόνο, μέσω του διαδικτύου.

Πηγή:naftemporiki.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: