Ευ. Μεϊμαράκης: «Η Ν.Δ. με Μεϊμαράκη έγραψε πάνω από 28%»

Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28% δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον Νίκο Βούτση. Σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ, αλλά προβλήματα με κοινωνικές επιπτώσεις, όπως η επερχόμενη καταιγίδα φόρων, οι μειώσεις στις συντάξεις ή το επίδομα θέρμανσης. Κατά της συνάντησή του με τον Νίκο Βούτση, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να μην έλθουν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα με ένα άρθρο, καθώς θα συνιστούσε αντιδημοκρατική πρακτική.

Όλη η δήλωση Μεϊμαράκη
«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλουμε όλοι μας. Είχαμε μια εποικοδομητική, καλή συζήτηση. Πιστεύω ότι θα εκφράσει το Κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση. Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε. Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Και πιστεύω ότι με ολόκληρο το Προεδρείο, οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ώστε το Κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του, σε υψηλό επίπεδο».

Να έχουν γραφείο στη Συγγρού όλοι οι υποψήφιοι προτείνει ο Μεϊμαράκης

Να έχουν γραφείο όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού προτείνει ο Ευ. Μεϊμαράκης. «Την ώρα που προχωράει η διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης, δείχνοντας τη διάθεσή του για ενότητα και δημοκρατικότητα, και επειδή αυτήν τη στιγμή η ΚΕΦΕ έχει την ευθύνη διαχείρισης του κόμματος, προτείνει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν γραφείο στη Συγγρού και να ορίσουν αναπληρωτές σε όλες τις γραμματείες του κόμματος, στη γενική διεύθυνση και στις ΝΟΔΕ», ανέφεραν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ. «Έτσι θα υπάρχει συναπόφαση στα θέματα διαχείρισης του κόμματος», πρόσθεσαν. 

Μήνυμα από τον Αντ. Σαμαρά
Σήμερα, Παρασκευή, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενοι σε σενάρια και δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ στην εσωκομματική διαδικασία, σχολίασαν: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε -και το επαναλαμβάνουμε- ότι ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι θέλει να πει το λέει ο ίδιος και ουδείς εκφράζεται εκ μέρους του».

Έκκληση Παπαμιμίκου για ηρεμία και ψυχραιμία
Έκκληση για ηρεμία και ψυχραιμία εν όψει της εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία απηύθυνε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Παπαμιμίκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η 22η Νοεμβρίου θα είναι μία γιορτή για τη Ν.Δ. «Είμαι πεπεισμένος πως όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, θα συμφωνήσουμε άμεσα και στις υπόλοιπες διαδικασίες» τόνισε εν συνεχεία. Η ενότητα της Ν.Δ. είναι δεδομένη, διαβεβαίωσε παράλληλα, ενώ κατέστησε σαφές ότι «με ηρεμία και ψυχραιμία θα πορευτούμε στην αναγέννηση της».

Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη ΝΔ
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος. Αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Η ΚΕΦΕ της ΝΔ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα στις 15:00 προκειμένου να κλείσουν διαδικαστικά θέματα.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: