Ευ. Μεϊμαράκης: «Φοβάμαι ότι η ψηφοφορία δεν θα είναι αδιάβλητη»

Δεν έχω επισήμως ενημερωθεί για την ημερομηνία των εκλογών, περιμένω τον κ. Παπαμιμίκο να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις, επειδή εγώ δεν μετέχω στην ΚΕΦΕ, δήλωσε μιλώντας προχθές στο Mega ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Όταν του επισημάνθηκε πως πρόεδρος της ΚΕΦΕ είναι πλέον ο Γ. Τραγάκης, απάντησε πως ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε κώλυμα και όχι παραίτηση. Αναφερόμενος στο αδιάβλητο της διαδικασίας ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί, θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Θα ακούσατε ότι πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009, ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν μίλησε ποτέ για δόλο με αφορμή την προηγούμενη αποτυχία στις εκλογές και πρόσθεσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος, θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εάν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος, είπε πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ωστόσο χωρίς να αποκλείει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο είπε: «Οι εξελίξεις τρέχουν και αλλάζουν πολλές φορές τα δεδομένα, με τα οποία πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αν εμείς μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σύρουμε τον κ. Τσίπρα σε μια κατεύθυνση που θεωρούμε ότι είναι σωστή, λογική θα το κάνουμε».

Γεωργιάδης: «Να δεσμευθούν ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ»
Να δεσμευτούν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τους τρεις συνυποψηφίους του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία θα την ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κάθε υποψήφιος, αν έχει μια άλλη πολιτική πρόταση θα πρέπει να την κάνει γνωστή από τώρα για να πάρει -όπως είπε- πολιτική νομιμοποίηση. Ωστόσο, είπε ότι κανένας από τους τρεις συνυποψηφίους του δεν τάχθηκε δημόσια υπέρ της συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι δεν υπάρχει διαφορά απόψεων στο ζήτημα αυτό.

Γκιουλέκας: «Τα άδεια ταμεία της ΝΔ πρέπει να απασχολήσουν το νέο αρχηγό»
Η συζήτηση για τα χρέη και τα άδεια ταμεία της ΝΔ θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών, είπε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Επεσήμανε δε, ότι ο νέος αρχηγός, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φροντίσει είναι αυτό. Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΝΔ οδεύει προς τις εκλογές με άδεια ταμεία και ανοικτά ερωτήματα για το κόστος των εκλογών, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια συζήτηση και επέκρινε «όσους είχαν την ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος».

Η Vodafone αναλαμβάνει τις εκλογές της ΝΔ
Η εταιρεία Vodafone αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος. «Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: