EuroWorking Group: «Πράσινο φως» για την ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης

Το Euroworking Group έδωσε το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, η οποία θα αποφασιστεί στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε η έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και υπήρξε θετική εισήγηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το ποσό της δόσης ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ως εξής: 3,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018, 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος.

Η πρώτη εκταμίευση αναμένει να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, αφότου ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: