Eurovision 2015: Νίκησε η Σουηδία με 365 ψήφους, η Ελλάδα στη 19η θέση

Eurovision 2015: Νίκησε η Σουηδία με 365 ψήφους, η Ελλάδα στη 19η θέση

Eurovision 2015: Νίκησε η Σουηδία με 365 ψήφους, η Ελλάδα στη 19η θέση

Με 365 ψήφους η Σουηδία με τον Måns Zelmerlöw και το «Heroes» ανακηρύχθηκε νικήτρια του 60ου διαγωνισμού της Eurovision. Η Σουηδία ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, κάτι που φάνηκε και μετά την εμφάνισή της στον δεύτερο ημιτελικό.

Το τραγούδι, το οποίο είχε θέμα το bullying, ενισχύθηκε σημαντικά μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας που είχε. Τα ειδικά εφέ βοήθησαν σημαντικά τον Måns Zelmerlöw να αφηγηθεί μια ιστορία μέσω του τραγουδιού του.

Σημειώνεται ότι ο Måns Zelmerlöw είχε προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη Σουηδία και το 2007 με το «Cara Mia», φτάνοντας ωστόσο μόλις στη 3η θέση του Melodifestivalen. Ωστόσο, το τραγούδι έγινε τεράστια επιτυχία στη Σκανδιναβία.

Από την αρχή της ψηφοφορίας έδειξε ότι οι χώρες που θα κονταροχτυπηθούν για την πρωτιά στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, είναι τρεις. Αυτές που ήταν και τα μεγάλα φαβορί.

Η Ρωσία, η Σουηδία και η Ιταλία σχεδόν καθ” όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ανεβοκατέβαιναν στις τρεις πρώτες θέσεις του πίνακα της βαθμολογίες με μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Στη μέση της ψηφοφορίας η Ρωσία ήταν μπροστά και η Gagarina έδειχνε να μην το πιστεύει. Πολύ συγκινημένη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της σε κάθε 12άρι που έπαιρνε. Η ψηφοφορία της Αγγλίας έφερε την ανατροπή και βρέθηκε ξενά μετά από ώρα η Σουηδία στην πρώτη θέση.

Εδώ να σημειώσουμε ότι αρκετές συνδέσεις με χώρες είχαν πρόβλημα και χάνονταν.

Κι εδώ ξέφυγε μπροστά πια η Σουηδία με 269 βαθμούς ενώ η Ρωσία ήταν στους 248 και η Ιταλία στους 212. Και λίγο πριν το τέλος ήταν πια σίγουρο. Πριν καν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία νικήτρια χώρα είναι η Σουηδία!

Η Ελλάδα με το τραγούδι «One last breath» της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου- αν και η εμφάνισή της ήταν εντυπωσιακή- «τερμάτισε» στην 19η  θέση, με 15 βαθμούς.

Η με το τραγούδι του Γιάννη Καραγιάννη «One thing i should have done» πήρε την 22η θέση, με 11 βαθμούς.

Ο 60ος της Eurovision αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν έπειτα και από την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: