Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε διακοπές μίας εβδομάδας

Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε διακοπές μίας εβδομάδας σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.

Αν και η Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις τουριστών, το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης προέρχεται από το εξωτερικό, αφού πάνω από το 51% των Ελλήνων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε μια εβδομάδα διακοπές.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Εurostat για το 2018, οι διακοπές μιας εβδομάδας θεωρούνται είδος πολυτελείας για τους μισούς και πλέον Έλληνες.

Βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες, αφού και άλλοι πολίτες της Ε.Ε. δεν πήγαν διακοπές ούτε για μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα το 28,3% των Ευρωπαίων ηλικίας άνω των 16 ετών δεν είχε το 2018 την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά από την κατοικία του.

Μεταξύ των 28 χωρών μελών της ΕΕ οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που δεν μπορούν να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών είναι η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%), η Ελλάδα (51%) και η Κύπρος (51%). Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται η Ιταλία η οποία συγκεντρώνει όμως ποσοστό κάτω του 50%, συγκεκριμένα 43,7%.

Στον αντίποδα οι χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό κατοίκων που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών είναι η Σουηδία με ποσοστό 9,7%, το Λουξεμβούργο με ποσοστό 10,9% το 2017 και η Δανία με ποσοστό 12,2%.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: