Eurogroup 24ης Μαΐου: Ο επόμενος μεγάλος σκόπελος της κυβέρνησης

Η επόμενη ημερομηνία-σταθμός για το ελληνικό ζήτημα είναι το Eurogroup της 24ης Μαΐου. Σε αυτή τη συνεδρίαση φαίνεται ότι θα ρίξει όλα της τα χαρτιά η κυβέρνηση, αφού τότε σταματά και επισήμως οποιαδήποτε άλλη κοινοτική διαδικασία που θα μπορούσε να επηρεάσει το δημοψήφισμα της Βρετανίας για το Brexit.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί λοιπόν ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί πολλά θέματα και σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα, αλλά και το θέμα του χρέους, άρα τα πράγματα θα μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Εάν εκείνο το Eurogroup δεν καταλήξει πουθενά, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση, αφού θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δημοψηφίσματος στη Βρετανία προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Με δεδομένο δε ότι μέσα στον Ιούλιο έχει να πληρώσει τη δόση της ΕΚΤ αλλά και το ΔΝΤ, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Η κυβέρνηση και η χώρα θα βρεθούν και πάλι σε αδιέξοδο, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η χώρα θα έχει οδηγηθεί και πάλι στα βράχια.

parapolitika.gr

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: