Έτσι θα γίνει η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Εκτός το Mega, μέσα Σαββίδης και Ανεξάρτητος Πάροχος! Ετσι, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα είναι τελικά εννέα, καθώς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έγιναν δεκτές οι προσφυγές δύο εκ των «κομμένων» -σε πρώτη φάση- επιχειρηματικών σχημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν  στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας, δεκτές έγιναν οι προσφυγές: nΤης Dimera Media Investments Limited, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη nΤου Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου Περιεχομένου Ανώνυμης Εταιρείας (ITV CP), κυπριακών συμφερόντων.

Αντίθετα, απορρίφθηκε η προσφυγή της Τηλέτυπος για το Mega, βάζοντας έτσι «τέλος» στο κανάλι, που κλυδωνίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά από 27 χρόνια, τουλάχιστον έτσι όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Σημειώνεται, επίσης, ότι βάσει των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας απορρίφθηκαν όλες οι άλλες προσφυγές που κατατέθηκαν. Ετσι, οι δύο εταιρείες που πέρασαν μετά τις προσφυγές τους προστίθενται στις άλλες επτά οι φάκελοι των οποίων είχαν ήδη κριθεί πλήρεις για να συνεχίσουν στη διαδικασία. Αυτές είναι οι: nΕιδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ Α.Ε., συμφερόντων Γ. Αλαφούζου). nΝέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (NTV, συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη). nΑntenna TV Ανώνυμος Εταιρεία (συμφερόντων Μ. Κυριακού). nAlpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha, συμφερόντων Δ. Κοντομηνά). n«Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας» Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (ΤΠΚ μ.α.ε., συμφερόντων Χρ. Καλογρίτσα). nΡαδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV συμφερόντων Φ. Βρυώνη). nΑλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (Αλτερ Εγκο ΜΜΕ Α.Ε., συμφερόντων Β. Μαρινάκη). Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Τις συνολικά εννέα εταιρείες που συνεχίζουν στον διαγωνισμό ανακοίνωσε και επίσημα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα, Πέμπτη 11/8/2016, ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο Διαδίκτυο οι αποφάσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων. Στη συνέχεια η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων. Η εταιρεία Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (Mega Channel) αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία για τους λόγους που αναφέρονται στη σχετική απόφαση με Αρ. Πρωτ. 202/10.8.2016». Η περίπτωση του Mega ήταν «μη αναστρέψιμη» και το μέλλον του πρώην μεγάλου καναλιού φαινόταν ήδη αρκετά δυσοίωνο από την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Αυτό προέκυπτε άλλωστε και από την απόφαση του γενικού γραμματέα, το σύνολο σχεδόν της οποίας περιγράφει τους λόγους αποκλεισμού της Τηλέτυπος Α.Ε. Αντίθετα, οι περιπτώσεις του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media Investments), αλλά και του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου από την Κύπρο εξαρχής είχαν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στην τελική φάση. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι ενδιαφερόμενοι ήταν 11, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΑΡΤ TV να μένουν πρώτοι οριστικά εκτός διαγωνισμού. TΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. Τα γραφεία του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασχολούνται εντατικά με την προετοιμασία της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα γίνει -όπως όλα δείχνουν- χωρίς καθυστέρηση στα τέλη του μήνα. Τα σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνει:

Οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών, ενώ ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση του διεθνώς πιστοποιημένου πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ανατέθηκε στη Singular Logic, εταιρεία με τεράστια πείρα στη δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για πάνω από τρεις δεκαετίες. «Η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Τώρα, πλέον μένει να τακτοποιηθούν και οι «λεπτομέρειες»:

Αρχικά, η διαμόρφωση των αιθουσών όπου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, όπου θα στηθεί το «στρατηγείο» της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, θα αξιοποιηθούν και αρκετά γραφεία του προσωπικού, τα οποία μάλιστα θα σφραγιστούν. Εκεί ουσιαστικά θα βρίσκονται τα «αρχηγεία» των υποψηφίων. Αυτές οι αίθουσες θα συνδέονται με το κεντρικό «στρατηγείο», μέσω κλειστού συστήματος παρακολούθησης, το οποίο μάλιστα εγκαταστάθηκε, μετά από μελέτη, από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη διαδικασία, το κτίριο στη συμβολή των οδών Φραγκούδη και Πάντου θα αδειάσει εντελώς.

Όλες οι υπηρεσίες θα αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, ώστε οι διαπιστευμένοι υπάλληλοι να ασχοληθούν μόνο με τον ιστορικό διαγωνισμό. Αυτή η απόφαση, άλλωστε, εντάσσεται στο πλαίσιο διασφάλισης της διαφάνειας της διαδικασίας. Ηδη, η ηγεσία της ΓΓΕΕ εκπαιδεύει το επιλεγμένο προσωπικό με… προσομοιώσεις της δημοπρασίας, ενώ διενεργούνται διαρκώς τεχνικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, από τη σύνδεση στο Ιντερνετ μέχρι τον… κλιματισμό και τους ανελκυστήρες.

parapolitika.gr

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: