Έτσι θα αφαιρέσεις από τα ρούχα σου τον λεκέ από κραγιόν

Κραγιόν. Το αγαπημένο beauty item κάθε γυναίκας. Αυτό που υπάρχει πάντα μέσα σε κάθε τσάντα και κάθε νεσεσέρ δίνοντάς μας αυτήν τη λαμπερή και ζουμερή όψη στα χείλη και όλο το πρόσωπο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν με αυτό λερώσουμε την μπλούζα μας;! Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρώτα φοράμε τα ρούχα μας και έπειτα βάζουμε κραγιόν. Αλλά και όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, πρώτα κάνουμε καλό ντεμακιγιάζ και μετά αφαιρούμε τα ρούχα μας.

Ναι, μπορεί αυτά να τα ξέρεις, αλλά καταλαβαίνουμε ότι θα έχουν υπάρξει στιγμές που τα έκανες όλα λίγο ανάποδα, είτε γιατί ήσουν τόσο σίγουρη ότι δε θα λερώσεις τα ρούχα σου, είτε γιατί προέκυψαν αναποδιές της τελευταίας στιγμής. Τι κάνουμε, όμως, όταν βλέπουμε έναν όχι και τόσο διακριτικό λεκέ από το κραγιόν μας να δεσπόζει πάνω στο στυλάτο top μας;

Η αλήθεια είναι ότι ο λεκές αυτός είναι αρκετά επίμονος μιας και η λιπαρή και χρωματιστή σύνθεση του κραγιόν το κάνει να εισχωρεί βαθιά στις ίνες των ρούχων με αποτέλεσμα η καταπολέμησή του να είναι ελαφρώς πιο δύσκολη από άλλους λεκέδες. Ψυχραιμία, όμως! Υπάρχουν τρεις πανεύκολοι τρόποι για να αφαιρέσει το κραγιόν από το ρούχο σου!

Έτσι θα αφαιρέσεις από τα ρούχα σου τον λεκέ από κραγιόν

  1. Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Άπλωσε το ρούχο πάνω σε μια απορροφητική πετσέτα και ρίξε απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ (χωρίς νερό). Άσε το να δράσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, με μια άλλη νωπή πετσέτα τρίβεις ελαφρά τον λεκέ. Αυτό θα αναγκάσει το απορρυπαντικό να απορροφηθεί από το ρούχο. Τέλος, πλύνε το ρούχο είτε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο για να εξαλειφθεί πλήρως ο λεκές.

  1. Με οινόπνευμα

Εμπότισε ένα cotton pad με καθαρό οινόπνευμα και τρίψε ελαφρά τον λεκέ από κραγιόν. Συνέχισε με απαλές κινήσεις έως ότου εξαλειφθεί πλήρως.

  1. Με λακ

Ψέκασε με λακ ακριβώς πάνω από τον λεκέ και άσε τη να δράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψε τον λεκέ με ένα νωπό, λευκό πανί μέχρι να εξαλειφθεί. Τέλος, μπορείς να βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο για έξτρα καθάρισμα και λάμψη.

Διάβασε ακόμα: #WearADamnMask: Οι celebrities κάνουν fashion statement με τη μάσκα τους

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: