Ετσι είναι σήμερα ο Λαυρεντιάδης

Ετσι είναι σήμερα ο Λαυρεντιάδης

Για τη δραματική έκβαση της υγείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σε περίπτωση που συνεχίσει να παραμένει προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό, προειδοποιούν τόσο οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή του όσο και ειδικοί επιστήμονες που τον εξέτασαν στις φυλακές. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν έκαναν λόγο για επιδείνωση της υγείας του επιχειρηματία, ο οποίος πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Εδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν, κατά τους ειδικούς, τη ραγδαία εξέλιξης της ασθένειας με την οποία ο 42χρονος επιχειρηματίας παλεύει από τα 17 του .

Επιπλέον οι δικηγόροι του Λ. Λαυρεντιάδη έστειλαν το «μήνυμα» στις ελληνικές δικαστικές αρχές ότι ο επιχειρηματίας παρά το γεγονός ότι αρνείται, όπως είπαν, κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση της Proton Bank και των επισφαλών δανειοδοτήσεων, ύψους 700 εκατ. , είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 260 εκατ. .

Ετσι είναι σήμερα ο Λαυρεντιάδης

Ειδικότερα, ο εκ των δικηγόρων του επιχειρηματία κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως ο Λ. Λαυρεντιάδης αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση της Proton Bank, αφού «όλα έγιναν νόμιμα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες». Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, από τα 700 εκατ. ευρώ των επισφαλών δανείων τα 380 εκατ. ευρώ πήγαν στην «καλή» Proton Bank και εξυπηρετούνται πλέον κανονικά, ενώ τα υπόλοιπα, κατά τον συνήγορο, εκταμιεύτηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία ο επιχειρηματίας δεν μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της υγείας του επιχειρηματία, για να επισημάνει πως βρίσκεται πλέον «πολύ κοντά στο μοιραίο ραντεβού με τον θάνατο», αλλά και στο γεγονός ότι δεν διενεργήθηκε ποτέ στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της Proton λογιστική πραγματογνωμοσύνη ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων, αλλά και το μερίδιο της ευθύνης που μπορεί να φέρει ο Λ. Λαυρεντιάδης. Από την πλευρά της, η δικηγόρος κυρία Γεωργία Κούβελα-Πικέ τόνισε πως η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία ισοδυναμεί με «οδυνηρό βασανιστήριο», αφού οι συνθήκες κράτησής του είναι τέτοιες που τον εξευτελίζουν και θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του.

Ετσι είναι σήμερα ο Λαυρεντιάδης

Ετσι είναι σήμερα ο Λαυρεντιάδης

«Ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι πάνω σε τροχήλατο καροτσάκι, το οποίο όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει. Τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης και πρόσθεσε: «Στηρίζεται στη θέληση των συγκρατουμένων του ώστε να μπορεί αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινής του υγιεινής».

Πηγή: Protothema

xespao

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: