Έτοιμος να λύσει τους λογαριασμούς με όσους του δημιουργούν πρόβλημα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Έτοιμος να λύσει τους λογαριασμούς με όσους έμμεσα ή άμεσα επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν εντός του κόμματος εμφανίζεται πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή ένταση που καταγράφηκε στην σχεδόν πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες ο τέως πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Εποχή» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωποπαγές κόμμα» αφού έτσι όπως διατυπώθηκε έμοιαζε με μομφή κατά του προέδρου.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός στην αναφορά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παρά τις αναταράξεις θα προχωρήσει στο πολιτικό του σχέδιο ως «ηγέτης» καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας «εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά», απάντησε ότι «προσωπικά, αλλά νομίζω πως και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα προσωποπαγών κομμάτων. Νομίζω ότι ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, ένα κόμμα που άσκησε διακυβέρνηση, αν θέλει να αυτοπροστατεύεται και να μην κινδυνεύει να διολισθήσει σε ένα κόμμα όπως ήταν παλιά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απαιτείται να έχει ένα ειδικό βάρος».

Ο κ. Τσίπρας ενοχλημένος από αυτές τις φράσεις φέρεται να αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν ο γραμματέας να στρέφεται εναντίον του προέδρου; Είναι δυνατόν να συντηρείται μια τέτοια εικόνα σύγκρουσης δύο πόλων προς τα έξω; Κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν κάνει στην Αριστερά. Αυτή η εικόνα πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα» φέρεται να τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι «με τον Πάνο έχουμε συνεργαστεί εδώ και 15 χρόνια, από τότε που ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαφωνίες θα πρέπει να φθάνουν σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Σκουρλέτης, που γνωρίζει ότι στο επικείμενο συνέδριο θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο στη θέση του γραμματέα, έδωσε έμφαση στο τμήμα της ομιλίας του προέδρου του κόμματος στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που αναφερόταν στην «ηγετική ευθύνη» σε σχέση με τα εσωκομματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε επίσης με νόημα ότι δεν ήταν αυτός που επέλεξε να γίνει γραμματέας του κόμματος, σημειώνοντας ότι πολλές φορές έχει στοχοποιηθεί.

Αυτό που θέλει πάντως ο κ. Τσίπρας, όπως λένε οι συνεργάτες του, είναι να αφήσουν όλοι κατά μέρος τις όποιες διαφορές αντίληψης και να πάνε παρακάτω – να στρέψουν δηλαδή το ενδιαφέρον τους στην επανεκκίνηση των διαδικασιών διεύρυνσης του κόμματος προκειμένου να δημιουργηθεί η πολυπόθητη μεγάλη κεντροαριστερά. Στο πλαίσιο αυτό υιοθετείται επισήμως το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»  και χαράσσεται η πορεία προς το συνέδριο που αναμένεται εντός του φθινοπώρου (εάν δεν προκύψει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού). Η αρχή θα γίνει με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σάββατο 27 Ιουνίου με την τυπική έγκριση του ονόματος που θα αποτυπωθεί και στο λογότυπο του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε ανασχηματισμό των τομεαρχών του κόμματος, ενδεχομένως και της ευρωομάδας μετά τις αποκαλύψεις για τις πολλαπλές αγορές ακινήτων από τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: