Έτοιμο το νέο Ford Ranger Raptor για τις σκληρές προκλήσεις του εξαντλητικού  αγώνα Baja 1000

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ξεκινάει στη χερσόνησο Baja στην California των ΗΠΑ το δύσκολο Baja 1000. Ένας εκτός δρόμου μεξικανικός αγώνας που πάντα προσελκύει πληρώματα από τις έξι ηπείρους. Θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους αγώνες σε off-road επιφάνειες, προσελκύοντας αγωνιζόμενους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναμετρηθούν με τα αφιλόξενα και γεμάτα εκπλήξεις εδάφη της ερήμου, τις απότομες υψομετρικές διαφορές και τις δύσκολες αναβάσεις.

Στον αγώνα αυτό που θα τελειώσει στις 20 Νοεμβρίου το Ranger Raptor θα συμμετάσχει χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα της Shell. Η Ford θέλει να αποδείξει ότι με τον τρόπο αυτό τα low-carbon εναλλακτικά καύσιμα μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) συγκριτικά με τα συμβατικά.

Η Ford ανακοίνωσε ότι στον αγώνα SCORE International Baja 1000 θα πάρει μέρος με το νέο Ranger Raptor που είναι το πιο πρόσφατο off-road όχημά της .

Η Ford Performance συνεργάστηκε τόσο με την Kelly Racing από την Αυστραλία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του συγκεκριμένου Ranger Raptor, όσο και με την Αμερικανική Lovell Racing που έχει αναλάβει την εξέλιξη και συμμετοχή του αυτοκινήτου στον αγώνα.

Η Lovell Racing, με επικεφαλής τον πολυπρωταθλητή σε off-road διοργανώσεις, Brad Lovell, είναι μία από τις βασικές ομάδες της Ford Performance σε αγώνες εκτός δρόμου.

Το συγκεκριμένο Ranger κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε στην Αυστραλία πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την τελική εξέλιξη και δοκιμή, πριν από τον αγώνα αντοχής.

Ο Brian Novak, Off-Road Motorsports Supervisor, Ford Performance δήλωσε για τη συμμετοχή του Raptor στον απαιτητικό αγώνα:

«Συμμετέχοντας σε αυτή τη διοργάνωση, βασιζόμαστε στις εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων δοκιμών εξέλιξης, ωθώντας το Ranger Raptor στα όριά του. Το Baja 1000 είναι μία απαιτητική αγωνιστική διοργάνωση και ένα διάσημο πεδίο δοκιμών για off-road οχήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε σε αυτό τον extreme αγώνα με το Ranger Raptor».

Στο παρελθόν, τόσο το F-150 Raptor όσο και το Ford Bronco, έχουν αγωνιστεί στο Baja . Το  «νορμάλ» F-150 Raptor του 2017 τερμάτισε και ανέβηκε στο βάθρο. Το Bronco R  αποτέλεσε την πλατφόρμα εξέλιξης του τρέχοντος Bronco. Με αυτό το αυτοκίνητο η Ford πήρε την νίκη στη γενική κατάταξη το 1969.

Η Ford Performance πιστεύει ότι το νέο Ranger Raptor είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πρόκληση, όντας κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της κατηγορίας «stock» του αγώνα, που σκοπό έχει να αναδείξει τις ικανότητες των οχημάτων παραγωγής.

Το Ranger Raptor στο φετινό Baja 1000 θα χρησιμοποιήσει ένα μίγμα βιοκαυσίμου της Shell (αιθανόλη και βιονάφθα) σε αναλογία 1/3.

«Η επίδειξη των καυσίμων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα σε αγωνιστικές συνθήκες όπως αυτές στο Baja 1000 μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επέκταση των βιοκαυσίμων και λοιπών τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, καθιστώντας τες ευρύτερα διαθέσιμες και προσιτές σε όλους» δήλωσε η Cynthia Williams, Global Director of Sustainability, Compliance & Homologation της Ford.

Δείτε το νέο Ranger Raptor με το οποίο η Ford θα συμμετάσχει στον αγώνα Baja 1000 ενώ δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια του shakedown πριν από τον αγώνα, στο παρακάτω βίντεο:

Η Ford εργάζεται προκειμένου να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα παγκοσμίως σε όλα τα οχήματα, τις δραστηριότητες και την εφοδιαστική της αλυσίδα το αργότερο έως το 2050, αλλά και να εκπληρώσει ταυτόχρονα τους ενδιάμεσους στόχους έως το 2035. Καθώς η Ford λανσάρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για τα δημοφιλέστερα μοντέλα της, η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά και να αναπτύσσει επιλογές εναλλακτικών καυσίμων σε όλα τα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών, ώστε να προσφέρει στους πελάτες αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος.

Τα οχήματα που καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκδόσεις που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, που περιλαμβάνει εκπομπές τόσο από την παραγωγή όσο και από την κατανάλωση των καυσίμων.

Έτοιμο το νέο Ford Ranger Raptor για τις σκληρές προκλήσεις του εξαντλητικού  αγώνα Baja 1000 gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: