Έτοιμη η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Η δεύτερη γενιά της BMW Σειράς 4 Gran Coupé  που παρουσιάσθηκε τον Σεπτέμβριο στην έκθεση IAA Mobility 2021 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο μαζί με την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα (Νοέμβριος 2021) σε πέντε εκδόσεις. Η έκδοση που θα ξεχωρίζει θα είναι αυτή που θα έχει την υπογραφή της BMW M GmbH. Θα διατίθεται συνολικά σε πέντε εκδόσεις που θα αποδίδουν μεταξύ 135 kW/184 hp και 275 kW/374 hp.

Ξεχωρίζει με το εκλεπτυσμένο στυλ της, την αισθητά βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, την πιο κομψή εκδοχή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, το πολυτελές περιβάλλον της καμπίνας  αλλά και την πληθώρα από καινοτομίες στους τομείς ελέγχου, λειτουργίας και συνδεσιμότητας. Πρόκειται για ένα καθαρά σπορ τετράθυρο μοντέλο. Οι σχεδιαστές παρά τις σπορ γραμμές του κατάφεραν δώσουν μεγάλους χώρους στο εσωτερικό. Έτσι μπορούν να ταξιδέψουν ακόμη και πέντε άτομα χωρίς να στριμώχνονται. Η μεγάλη πίσω πόρτα και τα πέντε μεγάλα καθίσματα κανονικών διαστάσεων ,δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πολυτελή πτέρυγα της μεσαίας κατηγορίας.

Η νέα BMW M440i xDrive Gran Coupé χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου θα κυμαίνεται από  8,5 – 8,0 l/100 km κατά το WLTP ενώ οι  συνδυασμένες εκπομπές CO2 θα κυμαίνονται από  193 – 181 g/km κατά το WLTP.

Η γκάμα λανσαρίσματος ολοκληρώνεται με τετρακύλινδρα μοντέλα βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 135 kW/184 hp έως 180 kW/245 hp.

Φυσικά η Σειρά 4 Gran Coupé θα έχει ήπια υβριδική τεχνολογία  48V που θα δίνει πρόσθετη ώθηση στο δυναμισμό και την απόδοση των straight-six βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.

Στην ανακοίνωση που έκαναν ανέφεραν περίπου 40 λειτουργίες υποστήριξης που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια στην οδήγηση και το παρκάρισμα διατίθενται στάνταρ ή προαιρετικά για τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Ξεχωρίζουν το Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist, παρακολούθηση διαδρομής και (στη Γερμανία) αναγνώριση φωτεινού σηματοδότη, και Steering & Lane Control Assistant.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αίσθηση κάνουν τα σπορ καθίσματα και  το σπορ δερμάτινο τιμόνι .Η ειδική φιλοσοφία αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé δημιουργεί της προϋποθέσεις για ένα ευέλικτο εσωτερικό με άφθονους χώρους πίσω. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται από 470 μέχρι 1.290 λίτρα το μέγιστο. Σε όλα τα μοντέλα θα χρησιμοποιείται στάνταρ ,ένα 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic .

Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé ωφελούνται από τις αυξημένες δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 7 (στάνταρ). Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα που περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης με μία οθόνη 12,3” και οθόνη ελέγχου 10,25” (control display) καθώς και σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασισμένο σε cloud.

Με την ενσωμάτωση smartphone (στάνταρ), οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα Apple CarPlay και Android Auto μέσω του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Remote Software Upgrades επιτρέπει τη βελτιωμένη λήψη/εγκατάσταση λειτουργιών του οχήματος και πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών «over the air».

Εξωτερικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι σαφέστατα μεγαλύτερο. Έχει μακρύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια.

Οι Γερμανοί κάνουν ειδική αναφορά στην οδηγική απόλαυση. Έχουν κάνει ατέλειωτα «καμουφλαρισμένα» χιλιόμετρα πριν το αυτοκίνητο μπει στη γραμμή παραγωγής.

Η Gran Coupé εκδοχή της BMW Σειράς 4 προσφέρει βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, πιο εκφραστική εμφάνιση σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Μεταβλητός είναι ο χώρος αποσκευών διασφαλίζουν καθιστώντας την νέα  BMW Σειρά 4 Gran Coupé εκτός από ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση ( στη Γερμανία φυσικά γιατί στην Ελλάδα η τιμή του θα είναι τσουχτερή) ιδανικό και για μακρινά ταξίδια. Οι επιβάτες δεν κουράζονται από εξωτερικούς κραδασμούς αφού τα αμορτισέρ ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους ανάλογα με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related dampers). Αυτή η ανάρτηση  διατίθενται τόσο με το στάνταρ πλαίσιο όσο και με την προαιρετική ανάρτηση M Sport. Υπάρχει επίσης η επιλογή της προσαρμοζόμενης ανάρτησης M (adaptive M suspension) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Οι δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης διατίθενται με σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού.

Η γκάμα στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M440i xDrive Gran Coupé περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18”, ειδική ρύθμιση της ανάρτησης, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, πλήρως μεταβλητή εμπλοκή πίσω.

Το αυτοκίνητο έχει  πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Το κλειδί για την ανυπέρβλητη δυναμική συμπεριφορά της νέας Gran Coupé είναι η ειδική γεωμετρία, οι βάσεις και το σετάρισμα για την προηγμένη τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé.

Ποιοι θα είναι οι πελάτες της νέας Gran Coupé;  Πρώτον θα είναι αυτοί που ξέρουν να εκτιμούν και να ξεχωρίζουν τα καλά αυτοκίνητα και δεύτερον αυτοί που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν. Γιατί η τιμή της στη χώρα μας δεν φαίνεται να είναι …προσγειωμένη.

Έτοιμη η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: