Ετοιμάζει βαλίτσες η Cosmosrally Kart Academy για διεθνείς αγώνες καρτ

Πάντα επιμέναμε ότι οι σωστές βάσεις ενός οδηγού πρέπει να ξεκινούν από μικρή ηλικία.

Πρέπει στα σχολεία να διδάσκουν οι δάσκαλοι του δημοτικού τον ΚΟΚ. Τα παιδιά πρέπει να σέβονται τους κανόνες ασφαλείας και να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το λέμε και το ξαναλέμε στους υπουργούς Συγκοινωνιών. Άλλοι το βλέπουν θετικά. Και δίνουν υποσχέσεις.

Άλλοι υπουργοί στρίβουν το κεφάλι. Δεν θέλουν κινήσεις που δεν έχουν ψήφους.

Ας αφήσουμε όμως τους πολιτικάντηδες. Την κύρια ευθύνη έχουμε εμείς. Οι γονείς. Πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουμε να μάθουμε τα παιδιά μας να οδηγούν σωστά. Και επειδή τα μαθήματα στο δρόμο είναι επικίνδυνα, υπάρχουν οι πίστες. Υπάρχουν οι σχολές.

Είναι σημαντικό αυτό που ξεκίνησε η Cosmosrally Kart Academy . Μια ακαδημία όπου από μικρή ηλικία τα παιδιά τα παιδιά με τη σωστή καθοδήγηση θα μπορούν να μάθουν οδηγώντας κάρτ να στρίβουν σωστά, να φρενάρουν αλλά και να αλλάζουν τον τρόπο οδήγησης όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος.

Η ιδέα και υλοποίηση της πρώτης ακαδημίας καρτ είναι μια θετική κίνηση. Οι υπεύθυνοι της μπορούν να ξεκινήσουν ένα παιδί από την ηλικία των 5 ετών να μάθει τα μυστικά της οδήγησης και γιατί όχι και της αγωνιστικής οδήγησης. Τα παιδιά όταν έχουν σωστό δάσκαλο μαθαίνουν την κυκλοφοριακή αγωγή, τον υγιή ανταγωνισμό, την άμιλλα, τη συνεργασία και την επικοινωνία.

Δεν έχει σημασία αν ένα παιδί θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει σε αγώνες. Στην ακαδημία με τη σωστή καθοδήγηση θα μάθει την ασφαλή οδήγηση.

Κάποια από τα παιδιά που έμαθαν να οδηγούν σωστά συνέχισαν να μαθαίνουν και τους κανόνες στους αγώνες. Κάποια από αυτά αποδεικνύονται ταλέντα και συμμετέχουν στους αγώνες κάρτ.

Έπειτα από τις αλλαγές των αγωνιστικών προγραμμάτων παγκοσμίως, η Cosmosrally Kart Academy αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα της, σε σχέση με τους θεσμούς-στόχους, που η ομάδα είχε θέσει για το 2020 και ανακοινώνει το νέο της αγωνιστικό πρόγραμμα.

1) 4-5/7: Kyustendil (1ος γύρος Εθν. Πρωταθλ. Βουλγαρίας)

2) 16-19/7: Trinec (2ος γύρος CEE Rotax)

3) 25-26/7: Haskovo (2ος γύρος Εθν. Πρωταθλ. Βουλγαρίας)

4) 12-13/9: Θεσσαλονίκη (Rally ΔΕΘ)

5) 3-4/10: Kyustendil (4ος γύρος Εθν. Πρωτ. Βουλγαρίας)

6) 14-17/10: Lonato (Rok Super Final)

7) 5-8/11: Σέρρες (5ος+6ος γύρος Εθν. Πρωτ. Βουλγαρίας)

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι αγώνες. Αυτό θα γίνει όταν ανακοινωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Cosmosrally Kart Academy βρίσκεται προς το παρόν μόνο για τα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα. Η έδρα της είναι στη Θεσσαλονίκη (Γεωργικής Σχολής 128,55 535 Θεσσαλονίκη,Τηλ.: 231 041 9520-e-Mail: cosmosrally@yahoo.gr- http://www.cosmosrally.gr). Μήπως θα έπρεπε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην Αττική;

 

Ετοιμάζει βαλίτσες η Cosmosrally Kart Academy για διεθνείς αγώνες καρτ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: