Ετοιμάζει νέο πολιτικό σχήμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης


Δεν ησυχάζει ούτε μέσα στο καλοκαίρι ο ιδρυτής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης που θέλει να αναδιοργανώσει τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μετά τις ιδεολογικές προστριβές που είχε με μια σειρά πολιτικών σχημάτων τα οποία αποχώρησαν από την ΛΑ.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του πρώην υπουργού τώρα, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο αριστερό μέτωπο που θα συσπειρώσει όσους έχουν δυσαρεστηθεί από την απεμπόληση των ιδεολογικών προταγμάτων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό προβαίνει σε συναντήσεις με συντρόφους παραπλήσιων σχηματισμών, κάποιοι εκ των οποίων βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία του.

Πάντως τον προηγούμενο καιρό οι συνεργασίες της ΛΑ.Ε. δεν τα πήγαν καλά, κάτι που αποτυπώθηκε και στις εθνικές εκλογές που με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή πήρε μόλις 0,28%.

Από τη Λαϊκή Ενότητα υπήρξε μια σειρά από αποχωρήσεις σχημάτων και οργανώσεων καθώς εγκατέλειψαν το εγχείρημα η Κομμουνιστική Τάση, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, το Κίνημα Δεν πληρώνω, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, η Εργατική Απάντηση και μόλις τον περασμένο Ιούνιο το ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: