Ετοιμασθείτε για εξερευνήσεις στο διάστημα με το σεληνιακό ροβερ της Nissan

Αυτό το πρωτότυπο σεληνιακό ρόβερ που βλέπετε στις φωτογραφίες αποκάλυψε η Nissan κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nissan Futures . Η Nissan συνεργάστηκε στενά με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής και Εξερεύνησης του Διαστήματος προκειμένου να κατασκευάσει ένα ειδικό όχημα  4Χ4 με τεχνολογία ελέγχου ακριβείας EV, που να μπορεί να κινείται άνετα πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η Nissan από τον Ιανουάριο του 2020, συνεργάζεται με την JAXA σε θέματα ελέγχου της οδήγησης των ρόβερ. Το JAXA Space Exploration Innovation Hub Centre, διαθέτει μια βασική τεχνολογία για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η έρευνα της Nissan εφαρμόζει την τεχνολογία ελέγχου κινητήρα που έχει αναπτύξει μέσω της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής, όπως το LEAF, καθώς και της τεχνολογίας ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE που εξοπλίζει το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover Ariya. Συγκεκριμένα, το e-4ORCE είναι το σύστημα που ενισχύει τις επιδόσεις του σεληνιακού ρόβερ σε δύσκολα εδάφη.

Ένα σεληνιακό ρόβερ πρέπει να μπορεί να διασχίζει το κονιορτοποιημένο, βραχώδες και κυματιστό έδαφος της Σελήνης και να είναι ενεργειακά αποδοτικό. Επιπλέον, είναι προφανές ότι οι πηγές ενέργειας για τη λειτουργία τέτοιων οχημάτων στο διάστημα είναι περιορισμένες.

Όλες οι κινήσεις που θα κάνει το σεληνιακό όχημα πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενες  μέσω της τεχνολογίας EV ελέγχου όλων των τροχών . Ας μην ξεχνάμε ότι η γιαπωνέζικη εταιρία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στιβαρών οδηγικών επιδόσεων, που επιτρέπουν στους πελάτες να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η τεχνολογία e-4ORCE της Nissan ελέγχει με ακρίβεια και τους τέσσερις τροχούς ανεξάρτητα, προσφέροντας  στον οδηγό εμπιστοσύνη σε διάφορες συνθήκες.

Στην κοινή της έρευνα με την JAXA, η Nissan εξελίσσει την τεχνολογία e-4ORCE για να βελτιώσει την απόδοσή της σε αμμώδη εδάφη και άλλες σκληρές συνθήκες. Όταν τα αυτοκίνητα οδηγούνται στην άμμο, οι τροχοί τους συχνά περιστρέφονται και σκάβουν μέσα, εμποδίζοντας την κύλιση. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται υψηλό επίπεδο οδηγικής ικανότητας για να μην κολλήσει το όχημα. Για να καλύψει αυτή την ανάγκη, η Nissan έχει αναπτύξει χειριστήρια κινητήριας ισχύος  που ελαχιστοποιούν το σπινάρισμα του τροχού, σύμφωνα με τις συνθήκες της επιφάνειας.

Μέσω της κοινής έρευνας, η Nissan στοχεύει να συμβάλει στην τεχνολογική εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας εξερεύνησης του διαστήματος, μοιράζοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την ανάπτυξη δοκιμαστικών οχημάτων και συνδυάζοντάς την με τη γνώση της JAXA για την έρευνα στα ρόβερ.

Το e-4ORCE προσφέρει μια συναρπαστική και άνετη διαδρομή

Το μοντέλο Nissan Ariya e-4ORCE είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Η ροπή κάθε κινητήρα μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά για να παρέχει πρόσφυση κατά την επιτάχυνση. Κατά την επιβράδυνση, η ποσότητα αναγέννησης ρυθμίζεται ξεχωριστά για τον μπροστινό και τον πίσω κινητήρα. Κατά το φρενάρισμα, το e-4ORCE ελαχιστοποιεί την “βύθιση”  και την ταλάντωση του αμαξώματος.

Στις στροφές, η ροπή του μπροστινού και του πίσω κινητήρα και η απόδοση πέδησης των τεσσάρων τροχών διασφαλίζουν ομαλό και άνετο χειρισμό. Αυτά τα χειριστήρια επιτρέπουν στους οδηγούς όλων των επιπέδων δεξιοτήτων να κινούνται με σιγουριά σε διάφορες συνθήκες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένης της βροχής και του χιονιού.

Το μοντέλο Nissan Ariya e-4ORCE έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ιαπωνία, το καλοκαίρι του 2022.

Ετοιμασθείτε για εξερευνήσεις στο διάστημα με το σεληνιακό ροβερ της Nissan gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: