Έτοιμα όλα για το γκραν πρι στη Βραζιλία

Tο Βραζιλιάνικο Grand Prix, φιλοξενείται στη γεμάτη ένταση αμφιθεατρική πίστα του Interlagos – που γειτονεύει με την καρδιά του Σάο Πάολο. Η πίστα έχει  4.309m και είναι η 3η μικρότερη σε μήκος πίστα του πρωταθλήματος, μετά το Μονακό και το Μεξικό.

Οι οδηγοί γνωρίζουν ότι τα υψηλά ενεργειακά φορτία που ασκούνται στις γρήγορες καμπές και η πιθανότητα υψηλών θερμοκρασιών ίσως προκαλέσουν πτώση στην απόδοση λόγω υπερθέρμανσης (degradation). Γνωρίζουν ακόμη ότι η πρόσφυση και η τραχύτητα της ασφάλτου, η κάθετη δύναμη και οι πλευρικές δυνάμεις καταπονούν έντονα τα ελαστικά. Το πίσω δεξιά ελαστικό καταπονείται περισσότερο στην πίστα που έχει φορά αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού. Τα ελαστικά υπόκεινται σε συνδυασμό φορτίσεων στις γρήγορες στροφές: Αυτά τα υψηλά ενεργειακά φορτία μας οδηγούν σε μια επιλογή γομών που είναι αναλογικά σκληρή.

Ο αγώνας είναι ευρέως γνωστός γιατί μπορεί να συμβούν όλα, όσον αφορά στον καιρό αλλά και στην αγωνιστική δράση.

Στη Βραζιλία θα εμφανιστούν για τελευταία φορά φέτος, η μέση γόμα P Zero White και η μαλακή γόμα P Zero Yellow. Μαζί τους έχει επιλεγεί γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο και η πολύ μαλακή, P Zero Red γόμα. Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές στον κόσμο για την Pirelli. Εκεί υπάρχουν τρία κύρια εργοστάσια, που παράγουν ελαστικά με τα οποία εξοπλίζονται και κυκλοφορούν τα μισά αυτοκίνητα της Βραζιλίας.

 

 

Έτοιμα όλα για το γκραν πρι στη Βραζιλία gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: