Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα, το βράδυ το ρεύμα προς Πάτρα

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην περιοχή της Κινέτας η σφοδρή κακοκαιρία Γηρυόνης, απειλώντας και ανθρώπινες ζωές, ενώ από τα φερτά υλικά και τη λάσπη η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου παραμένει από τη νύχτα κλειστή, από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό, και στα δύο ρεύματα.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, στην Κινέτα «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, γύρω στις 12 αναμενόταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, όπως και έγινε, ενώ το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή και η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Η Πυροσβεστική έδωσε μάχη όλη νύχτα για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην περιοχή της Κινέτας. «Η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο.

Ο φωτογραφικός φακός του newsbeaste.gr βρέθηκε στην Κινέτα και αποτύπωσε το μέγεθος της καταστροφής. Δείτε εδώ κι εδώ φωτογραφίες και τη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής.

Για αυτοψία στην Κινέτα ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας

Στην Κινέττα μεταβαίνει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με το Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας Γηρυόνης. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: