Εθελοντές μάζεψαν 27 τόνους σκουπίδια από το σπίτι – Είχε να τα πετάξει 10 χρόνια, φορούσε πάνες [Εικόνες]

Μια γυναίκα που αρνούνταν να βγάλει τα σκουπίδια της επί 10 χρόνια, κατέληξε να φοράει τελικά πάνες γιατί δεν μπορούσε να φτάσει ούτε μέχρι την τουαλέτα της.

Η 60χρονη Σίλβι από το Γιορκ της Αγγλίας, άρχισε να χρησιμοποιεί πάνες ακράτειας όταν τα συσσωρευμένα σκουπίδια που έφταναν σε ύψος το 1,5 μέτρο, σε όλα τα υπνοδωμάτια αλλά και στις σκάλες, την εμπόδιζαν να φτάσει στην τουαλέτα.

Δεν μπορούσε να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο- Τα σκουπίδια είχαν φτάσει στο 1,5 μέτρο ύψος

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία αρνούνταν να αφήσει οποιονδήποτε να μπει στο σπίτι της εδώ και 20 χρόνια, είπε ότι τα σκουπίδια επηρέασαν επίσης την ψυχική της ευεξία και έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική της υγεία. «Ντρεπόμουν πολύ, ήταν πολύ άσχημα. Αλλά δεν μπορούσα να το δω εξαιτίας της κατάθλιψης. Τα δωμάτια ήταν τόσο χάλια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που δεν μπορούσες καν να μπεις μέσα στο σπίτι. Κοιμόμουν πάνω σε σωρούς από σκουπίδια, μπορούσα να χρησιμοποιήσω το μπάνιο μόνο εάν σκαρφάλωνα πάνω από αυτά και δεν είχα ουσιαστικά κουζίνα. Δεν είχα νεροχύτη, δεν μπορούσα να πάω στο ψυγείο ή τον καταψύκτη. Απλώς καθόμουν στο κατώφλι όλη την ημέρα».

Σκουπίδια πεταμένα παντού

Η Σιλβί, που ζούσε όντως σε έναν μικρό χώρο στην κορυφή της σκάλας, δεν μπορούσα να φτάσει στο ψυγείο και την κατάψυξη και διατηρούσε το φαγητό στον διάδρομο και τις σκάλες, τρώγοντάς το χωρίς να το έχει αποθηκεύσει σωστά. Τα συσσωρευμένα σκουπίδια είχαν καταλάβει και τα δύο σαλόνια στον κάτω όροφο του σπιτιού της.

Ανησύχησαν οι γείτονες και θέλησαν να την βοηθήσουν

Οι ανήσυχοι γείτονες, που παρατήρησαν ότι η Σιλβί δεν έβγαζε ποτέ έξω τα σκουπίδια της και καθόταν στην μπροστινή πόρτα για ώρες, θέλησαν να την βοηθήσουν. Μετά από τακτικές συζητήσεις, η Σιλβί, άρχισε σιγά σιγά να ανοίγεται στους γείτονές της Κρεγκ και Σάρα και τους είπε για την κατάσταση του σπιτιού της και για το πώς αισθάνεται.

Κάποια από τους 27 τόνους σκουπιδιών που πέταξαν από το σπίτι της Σιλβί

Τους είπε ότι πάσχει από κατάθλιψη, πως νιώθει άχρηστη και απελπισμένη και πως δεν έχει αφήσει κανέναν να μπει στο σπίτι της επειδή ντρεπόταν για το πόσο χάλια ήταν. Τελικά, άφησε τον Κρεγκ να μπει με την ελπίδα πως θα μπορούσε ίσως να την βοηθήσει.

Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για την εύρεση της σωστής υποστήριξης για την Σιλβί, οι γείτονες κάλεσαν την Μικαέλα Σόου της εθελοντικής ομάδας Community Bees. Η Σιλβί είπε: «Η Μικαέλα με έκανε να νιώσω αμέσως άνετα. Δεν έκρινε, χαμογελούσε και με χαρά είδε την κατάστασή μου».

Εθελοντές πέταξαν 27 τόνους σκουπίδια

Με την βοήθεια τριών γειτόνων και εθελοντών, η Μικαέλα και η Πολίν απομάκρυναν 27 τόνους σκουπιδιών από το σπίτι της Σιλβί σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού, έγινε εμφανές ότι το σπίτι της Σιλβί είχε πλημμυρίσει σε κάποια σημεία πριν από μερικά χρόνια και υπήρχαν γuμνές σανίδες σε όλο τον σπίτι. Οι σανίδες ήταν γεμάτες τρύπες, που δημιουργήθηκαν από το βάρος των σκουπιδιών, επιτρέποντας σε έντομα και παράσιτα να μπουν στο σπίτι. Μετά από μια γιγάντια προσπάθεια, το σπίτι της Σιλβί έγινε και πάλι σπίτι.

Η κατάσταση στο σπίτι της Σιλβί ήταν τραγική – Δεν μπορούσε να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο εξαιτίας των σκουπιδιών

Τοποθετήθηκε νέο ξύλινο δάπεδο, το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια και το καθιστικό της τακτοποιήθηκαν και καθαρίστηκαν ενώ τοποθετήθηκε ένας νέος φούρνος, νεροχύτης και έπιπλα στην κουζίνα. Όπως είπε η Σιλβί: «Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω την Μικαέλα και την Πολίν που εξακολουθούν να έρχονται για να με δουν και να με βοηθήσουν κάθε εβδομάδα. Δεν έρχονται μόνο για να με δουν, κουβεντιάζουμε, γελάμε και απολαμβάνουμε η μία την συντροφιά της άλλης. Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσω το πόσο με βοήθησαν και θέλω να πω ότι εάν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν όπως εγώ, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους και δεν θα το μετανιώσουν».

Η Σιλβί φροντίζει πλέον την ψυχική της υγεία με την βοήθεια επαγγελματιών. Επισκέφθηκε επίσης ένα σούπερ μάρκετ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και τώρα πλέον φροντίζει το σπίτι της.

Φωτογραφίες: Community Bees York

Πηγή: iefimerida.gr

(?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: