ΕΤΕπ: 500 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις σε νέους και γυναίκες

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, στις οποίες θα χορηγήσει δάνεια συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων επιχειρήσεων που στηρίζουν ενεργά την απασχόληση των νέων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η νέα χρηματοδοτική πρωτοβουλία με την οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων, θα συμβάλλει στην περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Επίσης, το νέο πρόγραμμα θα δώσει ώθηση στην απασχόληση των νέων χρησιμοποιώντας ως υπόδειγμα την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και Θέσεις Απασχόλησης — Επενδύσεις για τους νέους» και αξιοποιώντας την επιτυχία παλαιότερων σχημάτων που συνέβαλαν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για εκατοντάδες νέους.

Ο κ. Andrew McDowell, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αρμόδιος για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων γυναικών ενισχύει την οικονομία. Ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και, για πρώτη φορά, αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο αναπτύχθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με κορυφαίες ελληνικές τράπεζες, έχει ως στόχο την παροχή στήριξης προς επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες. Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης άμεσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στηρίζεται στην επιτυχία παλαιότερων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: