Εσύ ξέρεις το ιδανικό ύψος που πρέπει να έχουν τα τακούνια σου;

Στο κεφάλαιο μόδα, οι Γαλλίδες έχουν κερδίσει δικαίως τον σεβασμό μας και την τυφλή μας εμπιστοσύνη. Να τις ακούς και εσύ είτε πρόκειται για συνδυασμούς χρωμάτων ή για νέα brands που θα σε ξετρελάνουν ή για ultra chic accounts στο Instagram ή για τις νέες τάσεις στα εσώρουχα ή, τέλος πάντων, για οτιδήποτε. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να τις συμβουλευτούμε για ένα θέμα που καίει: το ύψος των τακουνιών μας!
Και η ανερχόμενη Γαλλίδα σχεδιάστρια παπουτσιών, Laurence Dacade, είναι αυτή που θα μας «ανοίξει τα μάτια». Μιλάει, λοιπόν, στο site www.whowhatwear.co.uk για το ιδανικό ύψος του τακουνιού, και εμείς δεν έχουμε παρά να την ακούσουμε με προσοχή. Εξάλλου, οι Παριζιάνες φημίζονται για τις επιλογές τους σε αυτό που αποτελεί το απόλυτο φετίχ πολλών από εμάς εκεί έξω, των ψηλοτάκουνων παπουτσιών.
Εσύ ξέρεις το ιδανικό ύψος που πρέπει να έχουν τα τακούνια σου;

Ωραία και ποιο είναι το «σωστό» ύψος λοιπόν;

«8,5 εκατοστά», ισχυρίζεται η Decade. «Είναι ο μαγικός αριθμός ώστε να ατενίζεις τον κόσμο αισθητά πιο ψηλά από το κανονικό ύψος και ταυτόχρονα να κινείσαι άνετα. Οι 8,5 πόντοι χαρίζουν στυλ και κομψότητα σε όλες τις καθημερινές σου εμφανίσεις», συνεχίζει η Γαλλίδα σχεδιάστρια. Παρόλα αυτά, εξηγεί ότι εσύ είσαι εκείνη που κάνει το κομψό παπούτσι και όχι το αντίστροφο. «Όλα τα παπούτσια μπορούν να είναι κολακευτικά. Τα πάντα εξαρτώνται από τη γραμμή και από το πόσο αρμονικά αγκαλιάζουν το πόδι.
«Πάντα μου άρεσαν τα ψηλά παπούτσια. Έχουν άποψη, είναι απλά, γοητευτικά και ταυτόχρονα μοντέρνα. Δίνουν μία chic νότα σε κάθε look», δηλώνει η Decade και συνεχίζει: «Παλιότερα μπορεί να φορούσαμε περιστασιακά επειδή τα θεωρούσαμε κάπως ‘‘υπερβολικά’’, σήμερα όμως πολλές γυναίκες τα προτιμούν για τις καθημερινές τους εμφανίσεις». Αν ειδικά αυτά τα «ψηλά παπούτσια» έχουν ακριβώς 8,5 εκατοστά τακούνι τότε καμία γυναίκα δεν θα τα βγάζει από πάνω της… ίσως όταν κοιμάται και αυτό είναι υπό συζήτηση.

 

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: