Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τις πιο διάσημες σαγιονάρες;

Το πρώτο ζευγάρι Havaianas δημιουργήθηκε το 1962, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά σανδάλια «Zori», φτιαγμένα από άχυρα ρυζιού. Ωστόσο, η Havaianas χρησιμοποίησε την άφθονη προσφορά λάστιχου που υπήρχε στην Βραζιλία, και δημιούργησε ένα προϊόν που μπορούσε να αγοραστεί από όλα τα οικονομικά επίπεδα. Το όνομα Havaianas προέρχεται από την πορτογαλική μετάφραση της λέξης «Hawaians» - κάτοικοι της Χαβάης- καθώς την δεκαετία του ‘60 η Χαβάη αποτελούσε τον ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά των Havaianas ήταν τα χρώματα, είχαν λευκές εσωτερικές επιφάνειες με έγχρωμες εξωτερικές επενδύσεις και λουριά. Λόγω της απλότητας και της χαμηλής τιμής τους, τα σανδάλια έγιναν δημοφιλή και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της Βραζιλίας. Οι σαγιονάρες Havaianas ήταν διαθέσιμες μόνο σε μπλε και άσπρο. Ωστόσο το 1994, ένα σφάλμα στην παραγωγή φέρνει σαν αποτέλεσμα μια παρτίδα μόνο πράσινες Havaianas, η οποία είχε θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Η αντίδραση ήταν τόσο θετική που η Havaianas εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και άρχισε να παράγει και μονόχρωμα ζεύγη όπως καφέ, κίτρινο και μαύρο.

Την ίδια χρονιά, η Havaianas κυκλοφόρησε μια νέα σειρά με οκτώ μονόχρωμες σαγιονάρες, τις γνωστές σε όλους σήμερα Havaianas Top. Τότε ξεκίνησαν και οι υψηλότερες κοινωνικές τάξεις να φορούν Havaianas.Το 1998 η Havaianas εισήγαγε μια σειρά από σαγιονάρες με την βραζιλιάνικη σημαία στο λουράκι, δείχνοντας την υποστήριξή τους στην Βραζιλιάνικη ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο. Ωστόσο η Βραζιλιάνικη ομάδα δεν κέρδισε, αλλά το Havaianas Brazil logo σχέδιο είχε μεγάλη επιτυχία. Σήμερα το brand Havaianas είναι από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο.

Ιnfo: Ιστορική αναδρομή του brand από το 1962

Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τις πιο διάσημες σαγιονάρες;Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: