ΕΣΡ: Στόχος είναι η χορήγηση των αδειών πριν από τις 4 Μαϊου

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της λίστας με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίος έχει ως στόχο τη χορήγηση των αδειών πριν από τις 4 Μαϊου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΕΣΡ απέστειλε επιστολές στα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών προκειμένου να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο, ενώ ζήτησε και από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν στοιχεία σε όλες τις αιτήσεις, τα οποία θα μελετηθούν και μετά η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για να ανακοινώσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές.

Στη συνέχεια, εντός δέκα ημερών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις μέχρι να υπάρξει η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για μία τηλεοπτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: