Εσείς το γνωρίζετε; Δείτε γιατί οι Αστυνομικοί χτυπάνε τα πίσω φώτα κάθε φορά που σταματούν ένα αυτοκίνητο για έλεγχο

Σίγουρα σε πολλούς δεν αρέσει να τους σταματά η αστυνομία. Ωστόσο, συμβαίνει και συνήθως…

δεν είναι και τόσο τρομακτικό. Έχουν και οι αστυνομικοί την ρουτίνα τους! Αλλά υπάρχει μια παράξενη κίνηση που κάνουν κάποιοι αστυνομικοί και σας κάνει να απορείτε. Έχει να κάνει με τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου σας…

Αν σας έχουν σταματήσει ποτέ λόγω ταχύτητας ή επειδή περάσατε το φανάρι με κόκκινο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι πριν πλησιάσει ο αστυνομικός το παράθυρο σας, χτύπησε γρήγορα τους πίσω προβολείς σας. Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι φαίνεται αρκετά παράξενο. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις λόγοι πίσω από αυτή την παράξενη συνήθεια:
1. Είναι για την δική τους ασφάλεια

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι αστυνομικοί πρέπει να ανησυχούν για την ασφάλεια τους εν ώρα εργασίας. Αυτή η κίνηση είναι μια παλιά τακτική η οποία χρησιμοποιούνταν πριν τοποθετηθούν κάμερες στα περιπολικά.

Η λογική πίσω από αυτή την συνήθεια είναι ότι θα ήταν πιο ασφαλές για τον αστυνομικό να αφήσει κάποιο σημάδι του – για παράδειγμα, ένα δακτυλικό αποτύπωμα – σε περίπτωση που ο οδηγός αποφάσιζε να κάνει κάτι. Έξυπνο, σωστά;

2. Μπορεί να αποκαλύψει περαιτέρω εγκληματική δραστηριότητα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι πίσω προβολείς είναι τέλειες κρυψώνες για παράνομα αντικείμενα, όπως ναρκωτικά, όπλα ή λαθραία εμπορεύματα. Έτσι, αν υπάρχει λόγος υποψίας, ο αστυνομικός θα χτυπήσει τον πίσω προβολέα. Αν κουνηθεί κάτι πίσω από το γυαλί, τότε ο αστυνομικός θα καταλάβει ότι ο οδηγός μάλλον προσπαθεί να κρύψει κάτι.

3. Μπορεί να τραβήξει την προσοχή του οδηγού

Το χτύπημα στα φώτα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου είναι μερικές φορές το πρώτο βήμα για να τραβήξει ένας αστυνομικός την προσοχή των επιβαινόντων ενός αυτοκινήτου. Έτσι, θα μπορέσουν να εκτιμήσουν και οι ίδιοι αν βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση.

Παρ’όλο που η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται αμφιλεγόμενη γιατί μπορεί να ξαφνιάσει κάποιον που είναι οπλισμένος, πολλοί αστυνομικοί την ακολουθούν. Σίγουρα πάντως έχει τρομάξει πολλούς!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: