Εσείς γνωρίζετε τις διαφορές που έχουν τα άσπρα, τα κόκκινα και τα κίτρινα Κρεμμύδια; Δείτε με ΠΟΙΑ φαγητά ταιριάζει το Καθένα!


Όταν βλέπετε μια συνταγή που θέλει κίτρινα ή κόκκινα κρεμμύδια, πιθανόν να νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα δύο είδη έχετε στο σπίτι σας. Αλλά κάποιες συνταγές θέλουν συγκεκριμένο είδος κρεμμυδιού!

Τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα άσπρα κρεμμύδια έχουν μικρές διαφορές στην γεύση, την υφή και το χρώμα, αλλά συνήθως το ένα μπορεί να αντικαταστήσει τα άλλα. Στην μαγειρική έχουν την ίδια συμπεριφορά στο τηγάνι, αλλά η γεύση μπορεί να διαφέρει ελαφρά. Πριν αναλύσουμε τις διαφορές τους, ξέρετε πώς να επιλέγετε κρεμμύδια όταν ψωνίζετε;

Επιλέξτε τα κρεμμύδια που είναι πιο βαριά και σφιχτά. Αποφύγετε τα μαλακά κρεμμύδια ή αυτά που έχουν έντονη μυρωδιά πριν τα ξεφλουδίσετε. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι το κρεμμύδι είναι παλιό. Εκτός από τα γλυκά κρεμμύδια, όλα τα άλλα είδη μπορείτε να διατηρήσετε για βδομάδες σε ένα δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι.

Αλλά γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τα γλυκά κρεμμύδια με διαφορετικό τρόπο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον λόγο και τις διαφορές ανάμεσα στις ποικιλίες.

Κίτρινα κρεμμύδια

Πολύ συχνά επιλέγουμε τα κίτρινα κρεμμύδια για όλες τις χρήσεις. Έχουν ισορροπημένη γεύση (δεν είναι ούτε πολύ γλυκιά, ούτε πολύ έντονη) και γίνονται πιο γλυκά όσο περισσότερο τα μαγειρεύουμε.

Τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν συνήθως μέγεθος μπουνιάς και ελαφρώς πιο σκληρά και παχιά εξωτερικά στρώματα που κόβονται δύσκολα (και σχεδόν πάντα μας κάνουν να δακρύζουμε). Η μόνη ποικιλία που συναντάμε στα σούπερ μάρκετ είναι τα ισπανικά κρεμμύδια. Είναι πιο γλυκά και έχουν πιο λεπτή γεύση.

Άσπρα κρεμμύδια

Αυτά τα κρεμμύδια ξεχωρίζουν από τα άλλα! Τα άσπρα κρεμμύδια έχουν πιο έντονη και διαπεραστική γεύση από τα κίτρινα, αλλά και πιο λεπτό περίβλημα. Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όπως τα κίτρινα, αλλά είναι καλύτερα όταν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε σε ωμές σάλτσες.

Γλυκά κρεμμύδια

Τα γλυκά κρεμμύδια μοιάζουν πολύ με τα κίτρινα. Παρ’όλα αυτά, έχουν εντελώς διαφορετική γεύση. Έχουν αρκετά γλυκιά γεύση. Συνήθως τα προσθέτουμε σε σάντουιτς κομμένα σε φέτες. Το χρώμα τους μπορεί να είναι άσπρο ή κίτρινο και συνήθως είναι πιο επίπεδα ή τετραγωνισμένα. Δεν διαρκούν τόσο όσο τα υπόλοιπα κρεμμύδια, γι’αυτό καλό είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο.

Κόκκινα κρεμμύδια

Τα κόκκινα κρεμμύδια έχουν μοβ χρώμα εξωτερικά και κόκκινο εσωτερικά. Παρ’όλο που έχουν διαφορετική εμφάνιση, τα κόκκινα κρεμμύδια μοιάζουν στην γεύση με τα κίτρινα, αν και τα στρώματα τους είναι λιγότερο τρυφερά και παχιά. Είναι περισσότερο ξινά. Τα κόκκινα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται περισσότερο σε σαλάτες, σάλτσες και γενικότερα ωμές συνταγές για το χρώμα και την σχετικά ήπια γεύση τους.

Συμβουλή: αν τα κόκκινα κρεμμύδια σας φαίνεται ότι έχουν έντονη γεύση ωμά, βάλτε τα για λίγη ώρα στο νερό πριν τα σερβίρετε.


Πηγή - idiva.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: