Έρχονται τα αυτοκίνητα – ρέπλικες στους ελληνικούς δρόμους!!

Έρχονται τα αυτοκίνητα – ρέπλικες στους ελληνικούς δρόμους!!

Τη διαδικασία ελέγχου με την οποία θα παίρνουν άδεια προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα αυτοκίνητα στα οποία έχουν γίνει ουσιαστικές μετατροπές προβλέπει απόφαση του…
ΥΠΟΜΕΔΙ. Εως σήμερα ο έλεγχος πραγματοποιούνταν στο εξωτερικό παρότι οι μετατροπές γίνονταν στην χώρα μας.
Ερχονται τα αυτοκίνητα — ρεπλίκες στους ελληνικούς δρόμους *Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Τις τεχνικές απαιτήσεις για την έγκριση κυκλοφορίας μεμονωμένων οχημάτων ιδιαίτερης κατασκευής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα καθορίζει απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί ουσιώδεις μετατροπές και αλλαγές κυρίων χαρακτηριστικών, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιτρεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις – αλλαγές, αλλά διατηρούν την ταυτότητα του αρχικού οχήματος (replicar), καθώς και για αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευαστεί εν μέρει με τη χρήση κατασκευαστικών στοιχείων και εξαρτημάτων από μεταχειρισμένα οχήματα και δεν υπάγονται στην κατηγορία των ανακατασκευασμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε αυτούς τους δυο τομείς, μία στην Πιερία και μια στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα αυτά για να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, ελέγχοντο από φορείς του εξωτερικού και χορηγούντο άδειες στις Ευρωπαϊκές Χώρες και όχι στην Χώρα μας.

Με την απόφαση αυτή, καθορίζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, διαδικασία ελέγχου των οχημάτων αυτών, για τα επί μέρους συστήματα από φορείς ελέγχου ή από Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τα οποία έχουν διαπιστευθεί κατά το πρότυπο EN ISO IEC/17020.

Ήδη ετοιμάζεται και εγχειρίδιο, στο οποίο θα αναγράφονται τα σημεία ελέγχου και ο τρόπος ελέγχου των συστημάτων αυτών. Πάντως για να τύχει εφαρμογής η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί και από το υπουργείο Οικονομικών.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: