Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Χιονιάς θα σαρώσει την χώρα – Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα

«Άσπρη» μέρα θα δουν οι κάτοικοι της Αττικής καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά όλα δείχνουν ότι κατά το διάστημα μεταξύ 29 και 31 Δεκεμβρίου θα χιονίσει στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ψυχρά συστήματα των τελευταίων ετών που κατεβαίνει από τη Σιβηρία που εκτός από χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές κυρίως της κεντρικής Ελλάδας θα φέρει μαζί του και πολικές θερμοκρασίες για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός της Δευτέρας από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Λίγες νεφώσεις αναπτύσσονται σήμερα, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικά ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανόν να εκδηλωθούν και διάσπαρτες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά με παγετό να δημιουργείται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και αυξημένες στα βόρεια. Βαθμιαία από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Θεσσαλονίκη οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά σε ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο

Στη Θεσσαλία και τη Στερεά αρχικά αίθριος και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία από το απόγευμα νεφώσεις και από το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν διάσπαρτες καταιγίδες. Στα βόρεια τοπικά χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: Tonwtiko.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

youweekly.gr-Koinwnia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: