Ερώτηση του ΚΚΕ για ««Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος εφημερεύουσας ψυχιάτρου στο Θριάσιο»

Η ΚΟ του ΚΚΕ υπέβαλλε ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος εφημερεύουσας ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Θριάσιο» της εφημερεύουσας επιμελήτρια Α Ψυχιατρικής, Ρέτζιου Αφροδίτης, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ΚΟ του ΚΚΕ, «το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα ψυχίατρος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσφατο περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πατρών, όπου ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε».

«Στο αίτημα της ψυχιάτρου, ο αστυνομικός φρουρός απάντησε προκλητικά και έσπευσε να καλέσει ενισχύσεις για να τη συλλάβουν. Σε ελάχιστο χρόνο, πέντε ένστολοι, οπλισμένοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εισήλθαν στην Ψυχιατρική Κλινική και μαζί με τους αστυνομικούς φρουρούς του κρατούμενου ασθενούς, περικύκλωσαν τη γιατρό και την απειλούσαν ότι θα τη συλλάβουν για «απείθεια κατά της αρχής», επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό», αναφέρει ακόμα στην ερώτησή της η ΚΟ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «μετά την επιμονή της γιατρού και την παρέμβαση της διοίκησης του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών αποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο».

«Το συγκεκριμένο απαράδεκτο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος υγειονομικών αλλά και νοσηλευομένων κρατουμένων έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών φρουρών και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στο παραπάνω περιστατικό.
  • Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής νοσηλεία κρατουμένων ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας και ιδιαίτερα στις ψυχιατρικές κλινικές.
  • Για να μην επαναληφθούν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας», καταλήγει η ερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ που υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: