Ερώτηση στον Βρούτση για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» από 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Eρώτηση για τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση. 

Με πρώτες συνυπογράφουσες τις κ.κ. Νίνα Κασιμάτη και Έφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημειώνουν ότι «η προστασία της εργασίας αποτελεί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κεντρική προτεραιότητα», αναφέρονται στις προτάσεις του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε όρθιοι». Όπως υποστηρίζουν, «ο πυρήνας της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, οι μειώσεις μισθών, η γενικευμένη ανασφάλεια».

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικρίνουν τον «μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, καθώς, όπως τονίζουν, το κείμενο της ερώτησής του «προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες που θα εντάσσονται σε αυτόν, δύνανται να προβαίνουν σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο του προσωπικού που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας ή πλήρους απασχόλησης» ενώ, παράλληλα με τον «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θεσπίζεται και μείωση μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτούν τον κ. Βρούτση εάν θα καταργήσει το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ή εάν θα το τροποποιήσει ώστε να προβλεφθεί καθολική απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον μηχανισμό.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: