Ερώτηση στη Βουλή για το αεροσκάφος της Βενεζουέλας από βουλευτή της ΝΔ


Στο ζήτημα με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το περασμένο Σάββατο επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, «το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο έμεινε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- για 4 ώρες στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος χρόνος για τον ανεφοδιασμό του δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ο Υπουργός Εξωτερικών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου».

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

«· Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν το σχετικό αίτημα;

· Γιατί το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα μπορούσε να εφοδιαστεί με καύσιμα στο Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκονταν πριν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκειμένου να επιστρέψει τελικά στη Βενεζουέλα;

· Γιατί η κυβέρνηση αποσιώπησε την ύπαρξη των δύο εγκεκριμένων σχεδίων πτήσης που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Υ.Π.Α;».

Το κείμενο της ερώτησης

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: